Galaxy videokártya az ASUS Mars mintájára

Az Nvidia egyelőre nem lépett be a DirectX 11-es kártyák piacára, ám ezt ellensúlyozandó, a gyártó némileg szabadabb kezet ad a partnereinek, hogy azok különleges felsőkategóriás videokártyákat készíthessenek. Az első ilyen érdekességet az ASUS szállította a Mars személyében, amely egy limitált darabszámban készülő két  GPU-ból álló kártya, GeForce GTX 285-ös grafikus processzorokkal és igen magas, bőven 1000 dollár feletti árral. A termék egyetlen nyomtatott áramköri lapra épül csak úgy, mint az új GeForce GTX 295-ös modellek.

Galaxy videokártya az ASUS Mars mintájára

Az Nvidia egyelőre nem lépett be a DirectX 11-es kártyák piacára, ám ezt ellensúlyozandó, a gyártó némileg szabadabb kezet ad a partnereinek, hogy azok különleges felsőkategóriás videokártyákat készíthessenek. Az első ilyen érdekességet az ASUS szállította a Mars személyében, amely egy limitált darabszámban készülő két  GPU-ból álló kártya, GeForce GTX 285-ös grafikus processzorokkal és igen magas, bőven 1000 dollár feletti árral. A termék egyetlen nyomtatott áramköri lapra épül csak úgy, mint az újabb GeForce GTX 295-ös modellek.

A második vállalat, aki hasonlóan extrém, két GPU-val felszerelt kártyát kíván piacra dobni, az nem más, mint a Galaxy. A vállalat tervei szerint az újdonságuk még Karácsony előtt a boltok polcaira kerülhet, igaz, a szóban forgó kártyáról egyelőre még egy kép sem készült, csak a CAD látványtervek állnak rendelkezésre. A PCB tervek alapján a Galaxy újdonságának felépítése hasonló lesz, mint az egyetlen nyomtatott áramköri lapra épülő GeForce GTX 295-é.

Az egyelőre csak sejthető, hogy a gyártó az ASUS Mars-hoz hasonlóan két darab GeForce GTX 285-ös GPU-t helyez majd el a videokártya szörnyetegen, ám ez az infó egyelőre nem hivatalos. A robbantott ábra szerint az egyes GPU-k saját hűtőblokkot kapnak majd, a hűtő lamellái pedig a ventilátor alatt körkörösen fognak elhelyezkedni. A koncepció érdekes, az idő előrehaladtával remélhetőleg a specifikációk is kiszivárognak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward