Galaxy Tab Active - kemény terepre termett

A Samsung legújabb táblagépe tisztességesen bírja majd a gyűrődést. Vaskos keretek és IP67 minősítés jellemzi az újdonságot.

Galaxy Tab Active - kemény terepre termett

A dél-koreai gyártó legújabb termékénél már első ránézésre látszik, hogy mivel is van dolguk az érdeklődőknek. A Galaxy széria ezúttal egy olyan tablettel bővül, ami az okostelefonok körében már ismerős Active jelzővel lett ellátva, tehát azoknak szánják, akik az átlagosnál komolyabb terepviszonyok között mozognak, de mégis szeretnének magukkal vinni az útjaikra egy táblát is. Az Galaxy Tab Active kerete minden irányból vastag gumírozást kapott, a hátoldala is átlagon felüli terheléseket bír el, az előlapját pedig magas karcállóságú üveggel fedték le. A szerkezet tervezésekor a Samsung professzionális segítséget is kért annak érdekében, hogy a lehető legjobb masinát hozza létre, ami akár vállalati körökben is megállja a helyét.

A végeredmény igazán meggyőző lett, ugyanis a készülék az extra védőtokjával gond nélkül bírja, ha 1,2 méter magasról kemény talajra érkezik, és megfelel az IP67 előírásoknak, tehát a por egyáltalán nem zavarja, és víz is csak nagyobb nyomás hatására, vagy hosszabb idő után juthat bele. Legyen hideg vagy meleg, a Galaxy Tab Active azt is bírni fogja, és vélhetően a szélsőségesebb időjárási viszonyok mellett is jól boldogulhat. Rossz körülmények között a használatot egy érintőtoll, az úgynevezett C-Pen igyekszik majd könnyebbé tenni. Ez kifejezetten jól jöhet olyankor, mikor a felhasználó valamilyen oknál fogva például kesztyűt visel. A tablet 213,1 x 126,2 x 9,75 milliméteres térfogattal rendelkezik, a tömege pedig nem kevesebb mint 393 gramm. A fizikai jellemzőire tehát igencsak rányomja a bélyegét a magas strapabíróság, viszont annak, akinek szüksége van ilyen fokú védettségre, valószínűleg nem jelent majd ez különösebb gondot.

A készülék egy 8 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont, ami 1280 x 800 képpontos (WXGA) felbontással lett ellátva, így a pixelsűrűsége 189 PPI-s. Az operációs rendszer szerepében az Android 4.4 KitKat teszi tiszteletét, amit a Samsung mérnökei még egy sor extra applikációval (pl.: Samsung Knox, TripAdvisor, S Translator) is felvérteztek a lehető legjobb felhasználói élmény elérése végett. Két kamera van a Galaxy Tab Active fedélzetén, előre egy 1,2, hátra pedig egy 3,1 megapixeles, autófókuszos megoldás került. A főkamera mellett szerencsére van LED-es villanó is, ami rossz fényviszonyok mellett nagyon jól jöhet. Felvenni csak 720p-ben lehet majd az eszközzel, lejátszáskor viszont nem jelent gondot a Full HD sem.

A készülékben egy 1,2 GHz-es órajelen üzemelő, négymagos chip dolgozik, ami vélhetően Cortex-A7 egységeket foglal magában. A rendszernek 1,5 GB-nyi memóriával lehet majd gazdálkodnia, míg a háttértár alapesetben 16 GB-os méretet öltött. A Samsung mérnökei gondoskodtak a bővíthetőségről is, így microSD kártyával a tárkapacitás fentebb tornászható majd. A készülék kapcsolati lehetőségei között van 4G LTE modem, 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.0 Low-Energy modul, NFC chip és A-GPS vevő is GLONASS támogatással.

A Samsung a közleményében azt is kiemelte, hogy a konfiguráció nagyon jó üzemidőre lesz képes. A cserélhető, 4450 mAh-s akkumulátor egyetlen feltöltést követően akár 10 órányi folyamatos használatot is lehetővé fog tenni. Ráadásul erre még az Ultra power saving mód is rásegíthet, ha nagyon fogytán lenne a tartaléka.

A Samsung Galaxy Tab Active kereskedelmi forgalomba kerülésével kapcsolatosan egyelőre semmi biztosat nem lehet még tudni. Sem a rajt időpontja, sem pedig az árazás nem ismert. A Samsung egyébként tényleg nagyon bízik a gép ellenállóságában, így ha a tokba tett táblával történik valami 3 éven belül, akkor garanciálisan vállalják a javítását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward