Galaxy Note 3 - túl a tízmillión

A Samsung harmadik generációs óriásmobilja is megugrotta azt a szintet, amit az elődei, ráadásul jóval gyorsabban.

Galaxy Note 3 - túl a tízmillión

A Samsung ismételten olyan okostelefont alkotott, ami könnyűszerrel lopja be magát a vásárlók szívébe. Ezúttal a Galaxy Note 3 iratkozott fel ugyanarra a listára, amire az első Note nevét 2011-ben írhatta fel a Samsung. A recept lényegében azóta változatlan, az érdeklődés viszont nem hogy csökkenne, inkább folyamatosan növekszik az újabb Note-ok iránt.

A Samsung első óriásmobiljából 9 hónap alatt adtak el 10 milliót, pedig akkor még egyedül volt az 5 colnál nagyobb okostelefonok ligájában. Azt hihettük volna, hogy a konkurencia felbukkanása némileg rontja majd a Note iránti keresletet, ám nem így lett. Ez azzal magyarázható, hogy gyorsan nő azon vásárlók száma, akik érdeklődni kezdenek a nagyobb méret iránt. A Note 2 esetében már mindössze négy hónap elegendő volt ahhoz, hogy elérjék a 10 milliós álomhatárt, a harmadik generációs Note esetében pedig ez az idő ismételten megfelelődött, így mindössze két hónap kellett ahhoz, hogy túladjanak tízmillió Note 3-on. Ebből az látszik, hogy az álomhatár jelzővel illetett mérföldkő az idő előrehaladtával sokkal inkább kötelező teljesítménnyé vált a Samsungnál a csúcsmodellek esetében.

A Galaxy Note 3 egyébként ezzel együtt sem rekorder a vállalat berkein belül, ugyanis a Galaxy S4 tudhatja magáénak a leggyorsabb 10 milliós eredményt. Az 5 hüvelykes okostelefon persze kedvezőbb helyzetből vehetett rajtot tavasszal. Az új Note "mindössze" 58 országban vált elérhetővé szeptember 25-én, és néhány jelentősebb területet csak jóval később hódított meg. Mostanra azonban szinte a világ minden táján megvásárolható már a monstrum. A készüléket az 5,7 hüvelykes, Full HD-s megjelenítő mellett egyéb jellegzetes vonások alapján is felismerhetjük. Ez például az első olyan Samsung telefon, amelynek a hátát gyárilag szintetikus bőrrel vonták be. A borítása alatt megtalálható a Note széria védjegyévé vált S Pen, a többfunkciós érintőceruza is. A Note 3-ból két fő variáns van forgalomban: az N9000 a legmodernebb Samsung Exynos 5 lapkára épül, míg az N9005 esetében már a Qualcomm Snapdragon 800 került bevetésre.

A Samsung egy nagyon érdekes infógrafikát is készített a mérföldkő meglépése után. Ezen a képen együtt szerepel feldátumozva az összes olyan Samsung mobiltelefon a vállalat történelméből, ami átlépte a 10 milliós eladási számot. Sokan azt gondolnánk, hogy a dél-koreai gyártó sikerei az érintőkijelzős és Androidos gépekkel kezdődtek, ám ez közelről sem fedi a valóságot. Az első ilyen népszerűségre szert tevő masinájuk a Samsung SGH-T100 volt, ami egy klasszikus kagylómobil még 2002-ből.

Az ezt követő 11 évben újabb tizenhárom modell érte el ezt a mérföldkövet, immáron a Galaxy Note 3-at is ide számolva. Némi érdekesség, hogy a Samsung hagyományos formával sosem tudott olyan eszközt alkotni, ami ilyen magaslatokba tört. A kagyló formát a szétcsúsztatható mobilok követték, majd jöttek az egyre nagyobb érintőkijelzők. A Samsung a Galaxy S és a Galaxy Note szériákkal egyszer sem nyúlt mellé 2010 óta, és a kínálat következő sikervárományosa ennek megfelelően a Galaxy S ötödik generációja lehet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward