Galaxy Mega 2 - átlagot vont a Samsung

Az 5,8 és 6,3 hüvelykes Galaxy Mega család első generációja útán a mostani újdonság 6 hüvelykes méretet öltött.

Galaxy Mega 2 - átlagot vont a Samsung

A Samsung volt az, aki lényegében elindította az óriástelefonok térnyerését a Note első kiadásának bemutatásával. Amint látszott, hogy a hatalmas kijelző tetszik a felhasználóknak, a kínai konkurensek jócskán rálicitáltak a Samsungra mennyiségben és méretben is a különböző alkotásaikkal, és a dél-koreaiak sokáig nem is vették fel a kesztyűt, majd jött a Mega család.

Az első kettő Galaxy Mega 6,3 és 5,8 hüvelykes képátlóval került kereskedelmi forgalomba, és vélhetően a Samsung illetékesei árgus szemekkel figyelték, hogy melyik iránt mutatkozik nagyobb kereslet. A győztes vélhetően az Galaxy Mega 5.8 lett, hiszen a Galaxy Note 4 már nem nőtt tovább idén, és a Mega széria második generációja is csak minimálisan lett nagyobb. Hírünk alanya, a Mega 2 6 colos panellel lett felvértezve, és a cél továbbra is a középkategóriában való érvényesülés. Az új készülék egy IPS technológiás, 1280 x 720 képpontos felbontású megjelenítővel lett felvértezve, amely így 245 PPI-s pixelsűrűséggel kecsegtet. Még az előlapnál maradva, a kijelző felett a különböző szenzorokon túl van egy 2,1 megapixeles kamera is, ami kiemelkedően jó minőségű, 1080p-s videóhívások bonyolítását fogja lehetővé tenni. A videózás a főkameránál is Full HD-ben történhet, azonban fotózáskor már 8 MPixeles képek készíthetőek majd ezzel az egységgel, ráadásul egy LED-es villanó is hozzájárul a lehető legjobb végeredményhez.

A masina szívében egy saját fejlesztésű Exynos 4415 chip lapul, amiről egyelőre nem árult el mindent a Samsung. Ez a SoC négymagos, 1,5 GHz-es órajelen üzemel és egy ismeretlen konfigurációba rendezett Mali-400 grafikus egység van benne. A jelöléséből fakadóan biztosan egy középkategóriás megoldásról beszélhetünk. A rendszernek 1,5 GB-nyi memóriával kell majd gazdálkodnia, ami elegendő lesz a mindennapos használat során, a fontosabb alkalmazások problémamentesen megférnek majd egymás mellett. A tárhely alapból 16 GB-os méretet öltött, és ezt még bővíteni is lehet microSD hozzáadásával – legfeljebb 64 GB-ig támogatja a memóriakártyákat az eszköz. A kapcsolati képességek tárházában egészen jó a kínálat. A legfontosabb, hogy van 4G LTE modem, ami menet közben is 150 Mbps-os letöltési sebességet garantálhat a felhasználó számára megfelelő infrastruktúra mellett. Továbbá található még a kelléktárában kétsávos, 802.11 a/b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel, Bluetooth 4.0 LE modul, NFC chip, A-GPS vevő GLONASS támogatással és még FM Rádió is. Végül kiemelendő még itt, hogy dupla SIM befogatására is képes lesz az új mobiltelefon, amivel sokak kedvében járhat.

Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4.4 KitKat tölti be a Mega 2-n, ami pillanatnyilag a legfrissebb kiadás. A Samsung persze ezúttal is végrehajtott rengeteg módosítást az Androidon (TouchWiz), ennek eredményeként sokkal kényelmesebben és jobban ki lehet majd használni a hatalmas felületet. Lesz osztott kijelző támogatás, a felhasználói felület elemeit pedig át lehet méretezni és helyezni a jobb vagy a bal sarokba, hogy egy kézzel is minden elérhető legyen. Az energiaellátásról sajnos egy mindössze 2800 mAh-s kapacitású akkumulátor fog gondoskodni, ami bizony elég karcsú egy ekkora szerkezet esetében. Szerencsére az Ultra Power Saving módnak köszönhetően akkor sem hagyja majd cserben a felhasználóját az okostelefon, hogyha fogytán vannak a tartalékai, viszont ilyenkor kompromisszumokat kell kötni a funkcionalitás tekintetében. A gép feketében és fehérben lesz megvásárolható.

A Samsung Galaxy Mega 2 Thaiföldön bukkant fel a vállalat hivatalos honlapján. Arról mostanáig nincs semmilyen információnk, hogy mikor fog megjelenni a készülék, és egyelőre az árát is homály fedi, az viszont biztosnak tűnik, hogy Ázsiában fogja megkezdeni a karrierjét.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward