Shop menü

GALAXY GEFORCE GTX 770 GC IMMÁR 4 GB VRAM-MAL IS

A Galaxy mérnökei egy új, egyedi hűtéssel ellátott, gyárilag tuningolt GeForce GTX 770-es videokártyával rukkoltak elő.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Galaxy GeForce GTX 770 GC immár 4 GB VRAM-mal is

A GeForce GTX 770 megjelenésével egy időben a Galaxy egy GeForce GTX 770 GC sorozatú, 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott újdonságot dobott piacra, amelynek most megérkezett a testvére, amely 2 GB-nyi helyett immár 4 GB-nyi fedélzeti memóriával gazdálkodik.

A 2 GB-nyi extra memória többmonitoros rendszereknél és SLI multi-GPU rendszereknél is jól jön, így a terméknek mindenképpen van létjogosultsága.

Az új Galaxy GeForce GTX 770 GC videokártya egy GK-104-es GPU-t tartalma, amely 1536 CUDA maggal rendelkezik. A GPU referencia órajelei 1046/1085 MHz (alap/boost). Ehhez képest a Galaxy újdonságánál már 1110 MHz-es GPU magórajel, illetve 1163 MHz-es GPU Boost 2.0 órajel áll rendelkezésre, azaz gyárilag megemelt órajelekről van szó. A 256-bites adatsín végén a megszokottal ellentétben már nem 2 GB-nyi, hanem 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM lapul, ami ezúttal is 7010 MHz-es effektív órajelen üzemel, csak úgy, mint a referencia példányoknál. Érdekesség, hogy a referencia modelleknél megszokott 4+2 helyett 5+2 tápfázis áll rendelkezésre, ami eredményesebb, stabilabb GPU tuningot tesz lehetővé.

A vállalat újdonsága egyedi hűtést is kapott, ami két ventilátorával és egyedi felépítésű hűtőtömbjével halkabban, ugyanakkor hatékonyabban is dolgozik, mint a referencia megoldások. A videó kimenetek között egy dual-link DVI-I, egy dual-link DVI-D, egy DisplayPort 1.2-es, illetve egy HDMI 1.4a csatlakozó sorakozik. A tápcsatlakozók között ezúttal is egy hattűs, illetve egy nyolctűs példányt találunk.

A Galaxy GeForce GTX 770 GC 4 GB hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a termék pontosan mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére