Furcsa bogár a HP-től

Bemutatta első nettop PC-jét (tehát netközpontú asztali gépét) a HP, a mini-Q 2030-at, amelyet valóban nem egyszerű értelmezni, tekintve a méretét és a képességeit.

Furcsa bogár a HP-től

Bemutatta első nettop PC-it (tehát netközpontú, olcsó asztali gépeit) a HP, a mini-Q 2030-at és 2020-at.

A mini-Q 2030 a következő specifikációkkal rendelkezik: kétmagos, 1,6GHz-es Intel Atom 330 processzor, 2GB DDR2 RAM és 160GB-os, 7.200RPM-es SATA merevlemez, előtelepített Vistával. Nem hiányozhatnak természetesen olyan alapvető dolgok sem, mint a kétrétegű DVD-író, négy USB 2.0-ás, két PS/2-es, valamint egy Ethernet port.

Ám a kép ne tévesszen meg senkit, monitor és perifériák természetesen nem járnak hozzá - sem pedig a mini-Q 2020 névre hallgató kistestvéréhez, amely egymagos Atom 230-assal rendelkezik (szintén 1,6GHz), 1GB RAM-al és XP-vel.

Legfőbb erényüknek talán az árukat mondhatnánk, miután a 2030-as $386, míg a 2020-as $296. De persze ha még perifériákat is szeretnénk hozzá, azt már nyilván rá kell számolni pluszban. Így tehát a kérdés már csak az, hogy tényleg jobban megéri-e, mint egy rátermettebb netbook vagy csekélyebb laptop. Mindenesetre úgy látszik lassan, de biztosan beindul a nettop piac, a nagy netbook gyártók közül mostmár csak az Acer gépére várunk, aki alternatívát keres az Atom-ra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward