Fura USB 3.0-s hiba a Haswell platformnál

Egy érdekes információ érkezett az Intel Haswell platformjával kapcsolatban, ami egy USB 3.0-s hibáról rántja le a leplet.

Fura USB 3.0-s hiba a Haswell platformnál

A Hardware.info beszámolója szerint az Intel egy belsős dokumentum keretein belül tájékoztatta partnereit arról, hogy a hamarosan megjelenő Haswell platform egy hibajelenségtől szenved, ami a végfelhasználók számára is érezhető, illetve észrevehető. A hiba forrásaként a platform beépített USB 3.0-s vezérlőjét jelölte meg a cég.

Hogy mégis milyen hibajelenségre kell számítani? Arra, hogy ha egy Haswell platform köré épülő rendszer S3-as, azaz alvó állapotból magához tér, a hozzá kapcsolódó USB 3.0-s eszközök működésében rendellenességet fedezhetünk fel. Amennyiben a rendszer alvó állapotba való lépése előtt megnyitva hagytunk olyan dokumentumokat, videókat vagy zenéket, amelyek USB 3.0-s adathordozóról futottak, akkor azok az alkalmazások, amelyek ezekhez az adatokhoz fértek hozzá, kifagyhatnak - újraindításuk után minden működik tovább.

Például ha egy PDF dokumentum megnyitva maradt, akkor a rendszer alvó állapotból történő felébredés után az Adobe Reader a dokumentum tartalma helyett egy üres oldalt jelenít meg, de ha újra megnyitjuk a dokumentumot, és/vagy újra elindítjuk az Adobe Readert, akkor minden működik tovább a megszokott rend szerint.

Reméljük, a hibát javítják a platform megjelenéséig, ami az idei év közepén esedékes. A rajtra a Computex alkalmával kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward