Fura szerzet lett a Spire ergonomikus egere

A Spire egy ergonomikus, hajtogatható egeret dobott piacra, amely vezeték nélkül kapcsolódik az adott noteszgéphez vagy asztali számítógéphez.

Fura szerzet lett a Spire ergonomikus egere

A Spire Galex 24G névre keresztelt számítógépes egere újszerű formavilágával alaposan vonzza a tekintetet. A különc kinézet persze nem véletlen: a vállalat mérnökei úgy tervezték meg az egér formáját, hogy a terméket a lehető legkényelmesebben, leghatékonyabban lehessen használni, de emellett az anyagminőség és a funkcionalitás is fontos szerepet kapott.

Az új egér hátsó fele behajtható, így kényelmesen magunkkal cipelhetjük egy üzleti út, egy nyaralás vagy egy egyszerű kirándulás alkalmával. A Galex 24G kinyitott állapotban 112 x 61 x 34 milliméteres mérettel bír, tömege pedig elemek nélkül mindössze 55 gramm. Két AAA formátumú alkáli elem alkalmazásakor 76 grammra növekszik a rágcsáló tömege, ami még mindig nem vészes. Az egér összehajtás után automatikusan kikapcsol, így szállítható állapotba kerül - ezzel együtt mérete is lecsökken, ugyanis összehajtva már csak a kinyitott állapot 60%-ával megegyező területet foglal. Utóbbi 79 x 61 x 27 milliméteres méretet jelent.

Az új optikai egér egy USB Nano vevőegységgel kerül forgalomba, ami USB 2.0-s és USB 3.0-s portban egyaránt működik. A vevőegység a 2,402 GHz és 2,480 GHz közötti frekvenciatartományban üzemel, a hatótávolság pedig szokás szerint ezúttal is tíz méter.

Az optikai szenzor felbontása a DPI kapcsoló segítségével 800, 1200 és 1600 DPI-s értékek között variálható. A szenzor az üveg kivételével szinte bármilyen felületen üzemel. A DPI kapcsoló lenyomása után egy kék LED jelzi az aktuális szenzor-felbontást: az egy villogás a 800 DPI-t, a kettő az 1200 DPI-t, a három pedig az 1600 DPI-t jelöli.

Az egér görgője fémből van ami mind dizájn, mind használhatóság szempontjából előnyös - persze a fémgörgő némi gumibevonatot is kapott a maximális kényelem és a csúszásmentesség biztosítása érdekében. Az újdonság zoom-in és zoom-out funkciót is kínál, ami internetezés, illetve fotónézegetés közben jöhet jól.

A termék megalkotásánál a gyártó mérnökei kiemelten figyeltek arra, hogy az egér eleje és hátulja egyensúlyban legyen: előre került a nyomtatott áramköri lap és némi súly, az energiaforrás pedig az egér hátsó részében foglal helyet. Az egér AAA formátumú alkáli elemet vagy akkumulátort igényel, szám szerint kettőt. A teméken egy töltöttségjelző LED is helyet kapott, ami pirosan kezd világítani, ha már kimerülőben van az energiaforrás.

A két év garanciával érkező Galex 24G Windows XP, Vista, 7 és Windows 8 operációs rendszerekkel egyaránt kompatibilis, ajánlott végfelhasználói ára pedig 19,95 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward