Full HD projektor hibrid LED-lézer technológiával

Az Acer egy meglehetősen érdekes, hibrid projektort mutatott be, amely nem csak LED, hanem lézer technológiát is alkalmaz.

Full HD projektor hibrid LED-lézer technológiával

A K750-es típusjelzéssel ellátott újdonság a világ első olyan 1080p-s projektorának tekinthető, amely LED-lézer hibrid technológiát alkalmaz. Az eljárás előnyei közé tartozik, hogy mentes a veszélyes anyagoktól – mint például a higany és a halogén gázok – miközben jobb fényerőt is kínál, legalábbis a nagynyomású higanylámpákhoz képest. A fényforrás élettartama ExtremeECO üzemmódban 20000 üzemórára tehető, az áram-megtakarítás mértéke pedig 90%-os. További előny, hogy a K750 rugalmasabb színbeállítások és szélesebb színskála alkalmazását teszi lehetővé, ami összességében 85%-kal jobb NTSC színtelítettséget eredményez. A kiváló színhűségről három, egymástól független színű fényforrás gondoskodik.

A gyártó állítása szerint a K750 az egyik leginkább környezetbarát projektor a világon. Az energiatakarékos újdonság a lámpa alapú projektorokhoz képest kevesebb hőt termel, így kevésbé kell hűteni, ami alacsonyabb zajszintet eredményez. Pozitív tulajdonság, hogy a friss projektornál a hagyományos megoldásokkal ellentétben lehetőség van az azonnali ki- bekapcsolásra – abszolút nem kell lehűlési idővel számolni. Utóbbi tulajdonság mind az üzleti világban, mind pedig az oktatásban jól jöhet.

A 4,04 kilogrammos hibrid LED-lézer projektor 321 x 231 x 87 milliméteres mérettel érkezik. Normál módban  1500 lumenes fényerőre számíthatunk, amelyhez 100 000:1 kontrasztarány és 32 dB(A) zajszint társul. Amennyiben az ExtremeECO mód is megfelel a pillanatnyi igényeknek, úgy a várható élettartam növelése mellett 1200 lumenes fényerősségre számíthatunk, plusz az üzemi zajszintet is csökkenthetjük, méghozzá 3 dB(A)-lel. A videó bemenetek között a szokásos komponens és kompozit csatlakozók mellett egy D-Sub és két HDMI bemenet is rendelkezésre áll.

Az Acer K750-es hibrid LED-lézer projektora várhatóan ősszel kerül a boltok polcaira, az azonban egyelőre nem tudható, hogy a termék ajánlott végfelhasználói ára pontosan hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward