Full HD ledes BenQ monitorok VA panellel

A BenQ elkészítette a világ első ledes háttérvilágítással és VA (Vertical Alignment) LCD panellel ellátott Full HD LCD monitorait, amelyek alacsony fogyasztás mellett üzemelnek és rendkívül jó betekintési szögeket kínálnak. Az egységek épülhetnek MVA és S-PVA panelre egyaránt, de hogy a gyártó ezek közül melyiket használja, arról egyelőre nincsenek információk.

Full HD ledes BenQ monitorok VA panellel

A BenQ elkészítette a világ első ledes háttérvilágítással és 8-bites VA (Vertical Alignment) LCD panellel ellátott Full HD LCD monitorait, amelyek alacsony fogyasztás mellett üzemelnek és rendkívül jó betekintési szögeket kínálnak. Az egységek épülhetnek MVA és S-PVA panelre egyaránt, de hogy a gyártó ezek közül melyiket használja, arról egyelőre nincsenek információk.

A friss monitorok között egy 21,5 hüvelykes és két darab 24 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képarányú kijelzővel ellátott terméket találunk, amelyek sorrendben a VW2220(H), az EW2420 és a VW2420(H) típusjelzéseket kapták. Mindhárom monitor alkalmazza a BenQ által kifejlesztett Senseye Human Vision technológiát, amely a lehető legszebb kép biztosítására törekszik, akármilyen tartalmat is nézzünk a monitoron. Az újdonságok esetében az LCD panelek 3000:1 valós kontrasztarány és Full HD-s (1920 x 1080 pixeles) natív felbontás mellett üzemelnek. A monitorok mindegyike 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket kínál. Közös tulajdonság a megjelenítők esetében, hogy az összes EW és VW modell rendelkezik DVI, illetve D-Sub videó bemenettel, sőt, azok az egységek, amelyeknek a típusjelzése „H” betűre végződik, még egy 1.3a szabványra épülő HDMI portot is kínálnak. Az EW egységeknél a felsoroltakon kívül még két darab 1,5W-os hangszóró, összesen két darab HDMI 1.3a szabványú videó bemenet, egy fejhallgató kimenet, egy vonalbemenet (Line In) és egy négyportos USB 2.0-s hub is rendelkezésre áll.

A 24 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott VW2420(H) és EW2420-as modellek július közepén, illetve augusztus közepén kerülnek forgalomba és elsőként Tajvanon lesznek elérhetőek. A VW2220(H) monitor érkezésére a gyártó közleménye szerint novemberig várni kell. Az ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward