Frusztrált a Deutsche Telekom a válságadók miatt

Frusztrált a Deutsche Telekom a válságadók miatt

Át kell gondolnunk, hogy mik a következmények ránk nézve, és azt is, hogy az adók milyen hatással vannak a térség beruházásaira - mondta Timotheus Höttges.

Höttges azt is elmondta, hogy elégedett a magyarországi üzletmenettel, és gazdasági fellendülésre számít egész Közép-Kelet-Európában.

Korábban tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője követelt szankciókat a magyar kormány ellen a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Az érintett vállalatok panasszal éltek az illetékes EU-igazgatóságoknál azzal a céllal, hogy az Európai Bizottság "indítson eljárást Magyarországgal szemben" az Európai Unió szabályainak a megsértése miatt.

A tiltakozás résztvevői között volt Németország részéről az Allianz, az E.On, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe elsőszámú vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is.

A vállalatvezetők azt állították, hogy a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward