Frizurakímélő gamer headset a Razer-től

Az Ifrit érkezésének elsősorban a dúsabb hajkoronával rendelkező gamerek és streamerek örülhetnek majd, de nem csak számukra lehet hasznos az újdonság.

Frizurakímélő gamer headset a Razer-től

A gamer headsetek nagyrészt ugyanazt a klasszikus formátumot követik: viszonylag nagyméretű hangszóróházzal érkeznek, a hangszórók előtt kényelmes párnázást használnak, ami kizárja a külvilág zajának többségét, a hangszóróházakat pedig állítható fejpánt köti össze, amely alatt lelapul a gamer haja – már ha van neki. A headsetek miatt lelapult frizurát „headset hair-nek”, azaz headset hajnak is szokás hívni. Pontosan ez utóbbi az, aminek hadat üzen a Razer új terméke, az IFrit, ami egy frizura-kompatibilis mikrofonos gamer fejhallgató. Ez elsősorban olyan gamereknek készült, akik streamelni is szokták, ahogy játszanak, ugyanakkor podcastekhez és beszélgetésekhez is lehet használni.

Galéria megnyitása

Az Ifrit nem klasszikus hangszóróházakat használ, hanem hallójáratba simuló, füllhallgató-típusú dizájnra támaszkodik, ám itt egy rugalmas keret is összeköti a kábelek végén lógó hangszórókat, ami a gamer tarkója mentén kap helyet. A szett tartalmaz egy, a keretre építet mikrofont is, ami szivacs alapú szűrőt kapott – ez egyfajta popfilterként funkciónál, vagyis a „b”, a „d”, a „p”és a „t” mássalhangzók kimondásakor keletkező pattogásokat, valamint az „s” és az „sz” kimondásakor keletkező sziszegéseket tompítja.

Galéria megnyitása

A fejhallgató hangszórói a 0 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt fedik le, 10 mW-os teljesítménnyel rendelkeznek, hangnyomásuk pedig 102 dB. A hangszórók mellé három pár különböző méretű füldugó is jár, amelyek remekül passzolnak az egyes hallójárat-méretekhez. Az állítható kondenzátormikrofon kardioid, azaz vese karakterisztikával működik, vagyis elsősorban a beszélő felőli hangokat érzékeli. A 9,7 milliméteres egység a 100 Hz és 10 kHz közötti frekvenciatartományon belül dolgozik, érzékenysége 41 dB.

A 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozót használó headset mellé egy Razer USB Audio Enhancer nevű egység is jár, ami ráadásul két darab 3,5 milliméteres TRRS Jack Audió csatlakozót kapott, így két ilyen mikrofonos fejhallgatóval egy beszélgetős streamet vagy egy beszélgetős podcastet is sugározhatunk. Maga a szett kompatibilis a Streamlabs OBS, az OBS és az XSplit szoftverekkel, operációs rendszerek terén pedig Windows 7-től felfelé, illetve Mac OS 10.8-tól felfelé lehet használni. A hangerőszabályzóval is rendelkező USB-s D/A konverter a Razer szerint segít a hangminőség növelésében, valamint a statikus zajés a háttérzaj mértékétis csökkenti. A D/A konverter mintavételezési frekvenciája 1 kHz-től 48 kHz-ig állítható, a bitráta maximum 16-bit lehet, a lefedett frekvenciatartomány pedig 20 Hz és 20 kHz közé esik.

A Razer IFrit 99,99 dollárba kerül, ebben az összegben pedig a Razer Audio Enhancer is benne foglaltatik, ami egyébként külön is megvásárolható, méghozzá 19,99 dollárért. Mindkét termék elérhető kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap