Frissült az Apple Watch szoftvere

A Watch OS 1.0.1 javít a sebességen, illetve sok hibának búcsút mond.

Frissült az Apple Watch szoftvere

Befutott az Apple okosórájának első szoftverfrissítése. A Watch OS 1.0 egészen jól sikerült, hiszen már csaknem egy hónap telt el az április 24-i érkezése óta, és mostanáig zavartalanul üzemelt. A Watch OS 1.0.1 pedig az cupertinóiak tervei szerint még tovább javít majd a stabilitáson, illetve a sebességen is.

A vállalat nem szolgált részletesebb változáslistával, így kénytelenek vagyunk beérni az egyszerű felsorolással arról, hogy mely pontokon lesz felfedezhető a Watch OS 1.0.1 jótékony hatása. A frissítést követően javulni fog a Siri esetében nyújtott teljesítmény, és mivel itt a hangalapú digitális asszisztens különösen nagy szerepet kapott, ez kifejezetten fontos pont az 1.0.1-ben. A fitneszes lehetőségekre is kitér az újdonság, ilyen tekintetben a különböző mérőállomásokkal való együttműködésen csiszoltak a mérnökök, és immáron a szobabiciklizés, valamint az evezős tréning alatt is pontosan tudja mérni az okosóra az elégetett kalóriákat. Kiemelte még az Apple, hogy pontosodott a megtett táv és az iram, intenzitás figyelemmel kísérése – ez jó hír, mert bizony nem egy kezdeti beszámolóban hangzott el, hogy ezeken a pontokon hajlamos volt tévedni az apró eszköz.

Az iOS 8.3 számos új hangulatjelet hozott rendszerszinten. Ezek az ikonok is most kerültek be a Watch OS kelléktárába. Ettől kezdve tehát mindenféle hangulatjel elérhető lesz a karóráról is, ami eddig csak a mobilon volt jelen. Végül bővítették a szakemberek a támogatott nyelvek sorát is, így már 22 nyelvvel boldogul a szerkezet. Mostantól az Apple Watch szolgál brazíliai portugál, dán, holland, svéd, orosz, thai és török kezelőfelülettel is. Sajnos a magyarítással továbbra is várni kell, de talán a következő körből már mi sem fogunk kimaradni.

A Watch OS nem önállóan működik – legalábbis egyelőre még nem –, és ennek megfelelően a frissítési művelethez is elengedhetetlen egy iPhone, amin rajta van az okosóra használatához szükséges dedikált alkalmazása. A mobilon az „Általános” menübe kell navigálni, ahol egyebek mellett a „Szoftverfrissítés” is megtalálható, és itt lehet kezdeményezni a Watch OS 1.0.1 letöltését és telepítését – a csomag 51,6 MB-os méretet öltött. Három fontos tudnivalót kell a frissítés előtt kiemelni: a manőverhez az Apple Watch-ot mindenképpen szükséges töltőre helyezni, 50 százaléknál magasabbnak kell lennie a töltöttségi szintnek, és időközben nem távolodhat el az iPhone Bluetooth hatósugarából.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward