Frissült a Windows Phone 8.1, és tovább bővült a partnerek száma

A Windows Phone 8.1 kapcsán több jó hír is érkezett a napokban, hamarosan lendületet vehet a Microsoft szekere?

Frissült a Windows Phone 8.1, és tovább bővült a partnerek száma

Máris túlesett az első frissítésén a Microsoft legújabb, okostelefonokra szánt operációs rendszere. A dolog érdekessége, hogy a Windows Phone 8.1 valójában még csak a bemutatón van túl, hivatalosan a nagyközönség számára még nem is érhető el.

A Windows Phone 8.1 Preview for Developers a napokban egy 22 MB-os méretű foltot kapott, ami egyelőre úgy fest, hogy nem hoz a rendszer életében drámai változásokat. A frissítés mellé a Microsoft nem fűzött különösebb kommentárt, sajnos a változási jegyzéket sem tették közzé. Annyit persze lehet sejteni, hogy kisebb hibajavítások szép számmal akadhatnak a csomagban, valamint állítólag jó hatással lesz az üzemidőre is az újdonság. Akik már túl vannak a telepítésén, egyöntetűen változatlannak találták a WP-t, tehát nem érkezett új funkció, és a felhasználói felületen sem lehet tapasztalni semmilyen nemű módosítást. Az előzetes Windows Phone 8.1 már kipróbálható, hogyha valaki szeretné komolyabban szemügyre venni, azonban ehhez előbb regisztrálni kell fejlesztőként. A Lumia tulajdonosoknak viszont érdemes szem előtt tartani azt, amennyiben a 8.1 telepítése mellett döntenének, hogy ez nem tartalmazza a Nokia Blue fejlesztéseket. A szóban forgó frissítés OTA (Over-The-Air) úton lesz elérhető, így a stabil sávszélesség biztosítása mindenképpen elengedhetetlen a frissítési művelet megkezdése előtt.

A Microsoft egyébként szemmel láthatóan egyre jobban összpontosít a mobilok szegmensére, amire szükség is van annak fényében, hogy a Windows Phone-nak nagyon nehezen akaródzik igazi áttörést elérni, inkább csak lassan menetel előre. A 8.1-es kiadással rengeteg újítást vezet be a redmondi óriás, és ezeknek köszönhetően nagyjából kijelenthető lesz, hogy mostanra tényleg ledolgozták a tudásbeli hátrányukat a piacvezető párossal, az Androiddal és az iOS-szel szemben. A friss Windows Phone új szintre ért a hardvertámogatás terén, megjelent benne a hangvezérléssel szolgáló digitális asszisztens Cortana néven, és egyebek mellett rengeteget javult a személyreszabhatóság is, ami ugyan elsőre apróságnak tűnhet, de rengeteg érdeklődő számára vízválasztó fontossággal bírhat. Ráadásul ezek a fejlesztések azért is fontosak, mert ezekkel nemcsak a jövendőbeli felhasználókat tudják maguknak még inkább megnyerni, hanem az esetleges partnereket is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ismét nagyobb lett a WP mögött felsorakozó gyártók tábora.

Ezúttal az egyre jobb okostelefonokat kalap alá hozó Blu, valamint a távol-keleti K-Touch csatlakozott a Microsoft vonatához. A Blu Productsról annyit érdemes mindenképpen tudni, hogy korábban jellemzően alsókategóriás mobilokban utazott, de az utóbbi időkben egyre fentebb tornásszák a lécet, és mostanra már csúcskategóriás eszköz is van a kínálatukban. Persze bármilyen modellről is legyen szó, a jó ár-érték arányt mindig szem előtt tartják. A Blu székhelye az Egyesült Államokban, Floridában van, de más országokban is elérhetőek a készülékeik. A Blu nevével már találkozhattak az olvasóink többször is, azonban ez a K-Touch-ra nem igaz, és hogy mi ennek az oka? Nos, a K-Touch OEM és ODM gépezeteket fejleszt, így általában más partnerek révén értékesítik az okostelefonjaikat. A K-Touch hatalmas segítség lehet a Microsoft számára az egyre gyorsabban növekvő kínai piacban rejlő potenciál kiaknázásában.

A Windows Phone 8.1 végleges bevetésére egyébként a vártnál valamivel később kerül majd sor ismeretlen okok miatt. Jelen állás szerint úgy fest, hogy az újdonság június 24-én indul útnak. A legtöbb WP8-at futtató okostelefon frissülni fog a 8.1-es kiadásra, így ilyen tekintetben remélhetőleg nem lesz majd ok panaszra, és nem kell komolyabb szegmentálódással számolni. Az első Windows Phone 8.1-et futtató telefon a Lumia 630.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward