Frissült a Vista rendszerigénye

A Microsoft tegnap frissítette a Légy Kész web oldalát, amely immár tartalmazza az új Vista minimális rendszer követelményeit.

Frissült a Vista rendszerigénye

A Microsoft tegnap frissítette a Légy Kész web oldalát, amely immár tartalmazza az új Vista minimális rendszer követelményeit.

Egy Windows Vista futtató számítógépnek minimum szüksége lesz 800Mhz-es CPU-ra, 512Mb memóriára, DirectX 9-es videókártyára (minimum felbontás 800x600), CD-ROM meghajtóra és egy legalább 20GB-os merevlemezre, 15GB szabad hellyel a rendszernek. Természetesen, ezekkel a minimális feltételekkel rendelkező gépek használata inkább kínszenvedés lesz mint élvezet, és az új Aero kezelőfelületet sem képesek majd futtatni.

A Windows Vista Premium kész számítógép cím eléréséhez legalább 1Ghz-es processzor és  1GB memória kell. A videókártya minimum is nő: DirectX 9-es,  WDDM meghajtóval,  128MB memóriával és Pixel Shader 2.0 támogatássl. A Vista Premium rendszer DVD-n érkezik, használatához internet kapcsolat és hangkártya is szükséges. A hely szükséglete is megnő, minimum 40GB-os merevlemez 15GB szabad hellyel.

Azok a Windows XP felhasználók, akik nem érik el az XP minimális követelményeit (300Mhz és 128MB memória), meglepő módon képesek lesznek installálni az új operációs rendszert, persze ennek nem sok értelme van, hisz használhatatlanul lassú rendszert fognak kapni. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward