Frissült a Logitech népszerű gamer egere, a G502-es modell

A G502 HERO formavilág terén az elődje által kitaposott ösvényt követi, hardver terén azonban kínál némi változást.

Frissült a Logitech népszerű gamer egere, a G502-es modell

A Logitech egy új változatot adott ki az ikonikus G502-es gamer egérből, amely megkapta a vállalat legfrissebb érzékelőjét, a HERO 16K-t. A tervezők a jól bevált formavilágon nem változtattak, vagyis aki szerette a G502-t, jó eséllyel a G502 HERO modellt is szeretni fogja.

Az új egér fedélzetén 11 programozható gomb található, formavilága pedig az ergonomikus használatot segíti. Oldalán textúrázott gumibetétek gondoskodnak a biztos és kényelmes fogásról, a szokásos kábelt pedig egy újabb szőtt vezetékre cserélték, ami kellően rugalmas. A fő egérgombokat az Omron szakembereivel karöltve tervezték, strapabíróságukra pedig jellemző, hogy élettartamuk során akár 50 millió lenyomást is kibírnak. A komfortos használatot segíti, hogy az egér alján súlyok is helyet kaptak, amelyekből ötöt kapunk, egyenként 3,6 grammos tömeggel, így az egér súlypontja a felhasználó ízléséhez igazítható.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A modern egér a HERO 16K szenzornak köszönhetően 100 és 16 000 DPI között állítható érzékenységgel büszkélkedik, maga a szenzor pedig sem gyorsítást, sem szűrést, sem egyéb trükköt nem használ a pontos követés érdekében. Munkáját viszont segíti egy algoritmus, ami az említett trükkök nélkül biztosítja a minél gyorsabb és minél pontosabb mozgáskövetést. A HERO 16K akár 40G-s gyorsulás követésére is képes, teljesítményére pedig jellemző, hogy másodpercenként akár 10 160 milliméternyi mozgást is fel tud dolgozni – ebben a PTFE talpak is remek partnernek bizonyulnak, hiszen élettartamuk során 250 KM-nyi utat tudnak megtenni.

A 11 programozható gomb beállításait öt darab fedélzeti profilban tárulhatjuk el, ezeket a Logitech Gaming Software segítségével kezelhetjük. A dedikált DPI kapcsoló segítségével 5 előre beállított, módosítható érzékenység közül választhatjuk ki azt, amelyre éppen igény van, magán a kapcsolón pedig LED-ek is helyet kaptak, hogy lássuk, melyik beállítás aktív. Oldalt úgynevezett „Sniper”, vagyis mesterlövész gomb is található, ami a nyomás ideje alatt csökkenti az aktuális érzékenységet, hogy pontosabban célozhassunk. Webböngészés és lapozás alkalmával a fém görgő juthat szerephez, ami a „gyors tekerést” és finom léptetést egyaránt támogatja – ezért kapta a Dual-Mode Hyper Fast Scroll Wheel nevet.

Az 1000 Hz-es mintavételezéssel, azaz 1 ezredmásodperces válaszidővel dolgozó egér a mai igényeknek megfelelően még LIGHTSYNC RGB funkciót is kapott, egyetlen RGB zónája természetesen 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes.

A 132 milliméter hosszú, 75 milliméter széles és 40 milliméter mély egér 121 grammot nyom a mérlegen, de a mellékelt súlyoknak köszönhetően további 5 x 3,6 grammal növelhető a tömege, ennek során a megfelelő súlypont is kialakítható.

A két év jótállással érkező Logitech G502 HERO októberben válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ára pedig 79,99 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap