Frissült a Google Now

A szolgáltatást használókat ismét új kártyák fogadják, és most már a widgetek is feltűntek a szinen.

Frissült a Google Now

A Google egyik legkülönlegesebb szolgáltatása immáron negyedjére esett át komolyabb "ráncfelvarráson". Az apróbb hibajavítások mellett a megújult Google Now képességeinek tárháza is szélesebb lett. A szolgáltatás mostantól például widget alakot is ölthet, így pedig még gyorsabban juthatunk hozzá a pillanatnyilag - a Google által - leghasznosabbnak vélt információkhoz. A kártyák listája is egyre hosszabb, vagyis egyre több dologra figyel helyettünk a Now. Mostantól azoknak az élete is könnyebb lesz, akik egy jó filmet keresnek szórakozásként, de a nyaralásra készülő felhasználóknak is egyszerűbb lesz megtalálni a legjobb helyet.

A szálláskeresésben a Zillow segít. Ez listába szedi a közelünkben levő házakat és apartmanokat, hasznos információkat gyűjt ezekről, ha talál, akkor képeket is listáz. Ebből megtudhatunk szinte mindent azonnal, szobák méretét és számát, bérleti díját és így tovább, ami infót felfedez, azt átadja nekünk.

A moziba vágyók a Rotten Tomatoes adatbázisa alapján tudhatják meg, melyik filmre érdemes benevezni, melyik ami a leginkább ajánlott nekünk. Ha megvan a kiválasztott, a jegyet is azonnal megvehetjük a Fandango rendszerén keresztül. És ezt elhagyni sem tudjuk, ugyanis egy QR-kód formájában kerül a készülékünkre. Meg persze a Now még a film kezdése előtt figyelmeztet minket, hogy ideje indulni, így késni sem fogunk.

A főképernyőre kihelyezhető widget különösebb extrát nem tartogat. Ez egy szeletet mutat majd a Google Now felületéből, amire a lehető legtöbb dolgot próbálja rázsúfolni. A widget átméretezhető lesz - akár teljese képernyőre is kitehetjük, ha nekünk úgy a legjobb. A tartalom a mérettől függően változik majd.

A friss Google Now kipróbálása előtt a Google Search alkalmazást kell frissíteni. Ha ez még nem történt meg, akkor manuálisan is elvégezhető a művelet a Play Store-ból. Ahhoz persze, hogy a Google Now szolgáltatásait használni tudjuk, Android 4.1-et futtató okostelefonra van szükségünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward