Frissült a Gigabyte GTX 560 Ti SOC videokártyája

Frissült a Gigabyte GTX 560 Ti SOC videokártyája

A Gigabyte kínálatában egy új GeForce GTX 560 Ti SOC típusú videokártya jelent meg, amely ugyan csak apróságokban tér el elődjétől, de ezek az apróságok igen nagy jelentőséggel bírnak, mivel a termék hűtésével kapcsolatosak.

A GV-N560SO-1GI-950 termékkóddal ellátott videokártya második revíziója gyakorlatilag ugyanolyan órajeleken üzemel, mint elődje, ám vele ellentétben ez a modell már újfajta videokártya hűtővel kerül a boltok polcaira, amely két, nagyobb átmérővel rendelkező, hatékonyabban dolgozó ventilátort hordoz magán. Az új ventilátor alacsonyabb fordulatszámon is képes lesz megfelelő mennyiségű levegő megmozgatására, így halkabban üzemel, ami a felhasználók számára egyáltalán nem elhanyagolható előny. A ventilátorok alatt található hűtőborda ránézésre semmiben sem különbözik az előző revíziójú videokártyán alkalmazott megoldástól.

A 2.0-s GeForce GTX 560 Ti Super Overclock modell természetesen Ultra Durable VGA+ dizájnnal érkezik, ami garantálja, hogy a termék minőségi alkatrészekből, illetve kétunciányi rezet tartalmazó nyomtatott áramköri lapból épül fel. A GPU most is 384 CUDA maggal bír és 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához. A GPU magórajele 950 MHz-es, míg a CUDA magok órajele 1900 MHz-es értéket képvisel. A memória esetében 4580 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak a mérnökök.

A második revízió ugyanúgy 230 euró körüli ajánlott végfelhasználói áron kerül a boltok polcaira, mint elődje, sőt, ugyanazokat a videó kimeneteket is kínálja (két DVI és egy mini-HDMI port).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward