Frissült a BenQ XL2546, már FreeSync támogatás is jár hozzá

Az XL2546S típusjelzéssel ellátott monitorral kapcsoltban eléggé titokzatos a gyártó, a lényeg azonban már így is napvilágot látott.

Frissült a BenQ XL2546, már FreeSync támogatás is jár hozzá

A BenQ egy érdekes frissítést hajtott végre egyik régóta forgalomban lévő termékénél, a Zowie XL2546-os típusjelzéssel ellátott monitornál, amely külsőre nem, csak belső terén változott. Az új kiadás típusjelzése XL2546S-re módosult, sok tulajdonsága azonban változatlan maradt.

A 24,5 hüvelykes panel ezúttal is 240 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozik, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett működik, ám a TN+Film alapú panel esetében már Fast Liquid Crystal technológiát alkalmaztak a gyártó állítása szerint. Ennek köszönhetően a kijelző válaszideje a korább 1 ezredmásodperc helyett most már csak 0,5 ezredmásodpercet képvisel, ám a kontrasztarány maradt 1000:1, a maximális fényerősség pedig továbbra is 320 nit. A gyártó nem adott bővebb technikai részleteket a panellel kapcsolatban.

Galéria megnyitásaVáltozás még, hogy az új modell most már rendelkezik AMD FreeSync / Vesa Adaptive-Sync támogatással, vagyis a dinamikusan változó képfrissítési rátát is támogatja, ami az előző modellből még hiányzott. Friss extra a DyAC+ támogatás is, amelynek előző generációs változata, a DyAv már elérhető volt az XL2546 alatt is. Ez lényegében egy speciális, a gyors mozgásokból eredő elmosódásokat csökkentő technológia, ami a háttérvilágítás gyors villogtatásával ér el eredményt: amikor a képkockák között éppen látszana a szellemképesedés, gyorsan kikapcsolja a kijelző háttérvilágítását egy rövid időre.

Ezt a módszert 60 Hz körüli képfrissítési rátánál nehéz lenne alkalmazni, hiszen a villódzás látványos lenne, de a 240 Hz-es képfrissítési rátánál nincs ilyen probléma. Érdekesség egyébként, hogy arról nem tesz említést a gyártó, hogy a DyAc és a DyAc+ között pontosan mi a különbség, csak annyit említ, hogy az új technológiával karöltve panelszintű optimalizációk is történtek, azaz lényegében csak panel terén lesz különbség, a technológia működésében nem. Maga a DyAc+ egyébként nem érhető el, ha aktív az Adapive-Sync támogatás, de ez aligha meglepő.

Az „új” monitor videó bemenetei között ezúttal is két darab HDMI, egy DisplayPort 1.2es, illetve egy Dual-Link DVI csatlakozó található, valamint a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet sem hiányzik a sorból. Az 55 W-os átlagos fogyasztással dolgozó monitor háza még egy kétportos USB hubot is rejt.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Zowie XL2546S várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói árát azonban nem közölte a gyártó. Az előző generációs modell jelenleg 500 dollár körüli áron kaphat és jó eséllyel az új verzió is erre az árszintre érkezik, idővel pedig kiszorítja elődjét a boltok polcairól.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap