Frissül az Acer csodanotesze, és jönnek az új E1-esek is

Haswell processzorokat kap az Aspire R7, de jönnek a költséghatékony E1-es notebook sorozat legújabb, szupervékony tagjai is.

Frissül az Acer csodanotesze, és jönnek az új E1-esek is

Frissül a rendhagyó felépítéssel büszkélkedő Aspire R7

Az Acer Aspire R7-es noteszgépe korábban különleges, Ezel Hinge típusú zsanérjával hívta fel magára a figyelmet, de a termék dizájnja és vékonysága is figyelemreméltó volt.

Az új Aspire R7 fontos újításokat kap, ugyanis egyrészt feltűnnek benne a Haswell mobil processzorok, másrészt aktív tollal is bővül a repertoárja, amihez megfelelő szoftveres támogatás is érkezik. Az Active Pen névre hallgató megoldás elektromágneses indukciós technológiára alapoz és a gesztus alapú vezérlést is támogatja. Amennyiben nem tollal, hanem ujjal szeretnénk navigálni a 15,6 colos képátlójú Full HD érintőkijelzőn, úgy azt az AccuFinger technológia teszi könnyebbé, ami az apró elemek, illetve ikonok esetében még pontosabb kijelölést és mozgatást tesz lehetővé.

Az idei év negyedik negyedévében érkező, alacsonyfogyasztású Haswell mobil processzorokkal ellátott Aspire R7 már előtelepített Windows 8.1 operációs rendszert kaphat. Az újdonság alapára a frissítés ellenére sem változik, így továbbra is 999 eurót kell előkészíteni, ha az alapmodellre vágyunk.

Jönnek az E1-es sorozat legújabb tagjai

Az Acer persze azokra is gondolt, akik kedvezőbb árú, szerényebb hardvert rejtő noteszgépet keresnek, így frissült az E1-es család is, amelyben negyedik generációs Intel Core processzorokkal, illetve AMD "A" sorozatú APU egységekkel szerelt modellek egyaránt lapulnak.

Az E1-es modellek esetében jó hír, hogy a termékek igazán karcsúak lettek, így árkategóriájukon belül az Apire E1-esek tekinthetőek a piac legvékonyabb noteszgépeinek. Az újdonságok 14 colos, illetve 15,6 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmazó változatokban kerülnek az üzletek polcaira. Előbbi Nvidia GeForce GT 720M videokártyával, míg utóbbi Nvidia GT 720M, Nvidia GT 740M, illetve AMD Radeon HD 8000M sorozatú videokártyával egyaránt elérhető lesz. Az újdonságok a rajtuk található HDMI port jóvoltából akár HD televízióhoz is csatlakozhatnak, így kedvenc filmjeink nagyképernyőn is megtekinthetőek.

Az E1-es család tagjai kényelmes gépelést biztosító billentyűzettel érkeznek és M-DISC Ready optikai meghajtót is kaptak, amellyel hatékonyan, biztonságosan optikai adathordozóra menthetőek fontos emlékeink, illetve adataink.

Az E1-es család 14 colos tagjai ködös ezüstben, zongoralakk-feketében, illetve fehérben lesznek elérhetőek, míg a 15,6 colos példányoknál klarinét fekete, cseresznye vörös és acélszürke színekből lehet majd választani.

Az új noteszgépek október közepén jelennek meg kereskedelmi forgalomban, áruk pedig 399 euróról indul majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward