Frissíti az Nvidia a GeForce GTX Titánt?

Az új videokártya tulajdonságaival kapcsolatban egyelőre nagyon nagy a bizonytalanság.

Frissíti az Nvidia a GeForce GTX Titánt?

Az Nvidia kínálata a GeForce GTX 780 Ti érkezésével egy picit átalakult az elmúlt időszakban, legalábbis ami a felsőkategóriás megoldások szegmensét illeti. Az újdonság a GeForce GTX Titánhoz hasonlóan GK110-es GPU-ra épül, ám 2688 helyett immár 2880 CUDA magot kínál, ára és teljesítménye kedvezőbb, fedélzeti memóriából viszont 6 GB-nyi helyett csak 3 GB-nyi található rajta.

A fentiek miatt a két termék két különböző felhasználói igényt elégít ki, így mindketten forgalomban maradnak: akik maximális sebességre vágynak, de beérik 3 GB-nyi fedélzeti memóriával, a GeForce GTX 780 Ti-t kell, hogy válasszák, akik pedig hajlandóak némi teljesítmény feláldozására a 6 GB-nyi fedélzeti memóriáért, a GeForce GTX Titánt választhatják. Persze a két termék között ár tekintetében is bőven van különbség: a GeForce GTX Titan 999 dollárba, a GeForce GTX 780 Ti pedig 699 dollárba kerül.

A legfrissebb hírek szerint most megint változás várható, ugyanis egy új GeForce GTX Titan érkezésére lehet számítani. A kiszivárgott fotók alapján az újdonság ezüst helyett fekete videokártya hűtőt kapott, nem véletlen hát, hogy a Black Edition nevet viseli. A termék tulajdonságaival kapcsolatban nem áll rendelkezésre információ, csak némi találgatás. Egyesek úgy vélik, a GeForce GTX Titan Black Edition a GeForce GTX 780 Ti-hez hasonló konfigurációban érkezhet, méghozzá 6 GB-nyi fedélzeti memóriával. A fentiek fényében úgy lenne logikus, ha a hagyományos GeForce GTX Titan a Black Edition érkezését követően eltűnne a piacról. Reméljük, idővel kiderül, milyen modellről van szó, már ha szó van róla egyáltalán, mert jelenleg az is benne van a pakliban, hogy az új videokártya tulajdonképpen egy egyszerű GeForce GTX Titan, amelynek hűtőjét egy ügyes kezű felhasználó egyszerűen feketére festette.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward