Frissítette két népszerű CPU hűtőjét Cooler Master

Aki szerette a Hyper 212-t és a Hyper TX3-at, most örülni fog, hisz elkészültek a termékek frissített változatai.

Frissítette két népszerű CPU hűtőjét Cooler Master

A Cooler Master szakemberei úgy gondolták, a gyártástechnológia, illetve a processzorhűtő készítés fejlesztéseit érdemes lenne átültetni a vállalat legnépszerűbb, több éve piacon lévő költséghatékony processzorhűtőibe, így az amúgy is népszerű termékek új erőre kaphatnának. A gondolatot tett követte, így elkészült a Hyper 212 és a Hyper TX3 utódja, amelyek sorrendben a Hyper 212X és a Hyper TX3i típusjelzést kapták. A cél az volt, hogy az újdonságok még jobb hűtőteljesítmény és még magasabb hatásfok mellett dolgozhassanak – a gyártói tesztek szerint mérhető az előrelépés, hisz az új processzorhűtők hűvösebben tartják a processzorokat, mint elődeik. A termékek a gyártó szerint több téren is fejlődtek a hőcsövek forrasztásos rögzítésétől kezdve egészen a csomagolásig.

A két újdonság közül a Hyper TX3i egy kifejezetten költséghatékony megoldás, ami az Intel processzorait veszi célba. A gyári Intel processzorhűtő leváltására, vagy éppen egy tálcás, külön CPU hűtő nélkül érkező Intel processzor hűtésére egyaránt kiválóan alkalmazható termék három darab 6 milliméteres hőcsővel gazdálkodik, amelyek közvetlenül érintkeznek a processzor felületével.

A termék push-pin típusú, gyorsan és könnyen szerelhető rögzítő mechanizmust használ, csak úgy, mint a gyári Intel processzorhűtők, így felszereléséhez még az alaplaptálcán lévő szerelőablakot sem kell használni. Az újdonság 90 x 79 milliméteres alapterülettel és 136 milliméteres magassággal bír, tömege pedig 306 gramm – plusz a ventilátor további 73 grammot nyom. Légkeverőből egy 92 milliméteres átmérőjű, PWM támogatással is rendelkező modellt kapunk, amely 800 RPM és 2200 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül dolgozik, így 17 dB(A) és 30 dB(A) közötti zajszintet generál.

A ventilátor 15,7 és 43,1 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes, de ha ennél nagyobb teljesítményre vágyunk, opcionálisan egy második légkeverő is felszerelhető a hűtőtömbre. A légkeverő hosszú élettartamú csúszócsapágyazást alkalmaz, maga a processzorhűtő pedig LGA-775, 1150, 1151, 1155 és 1156 processzorfoglalatokra passzol.

A második újdonság, vagyis a Hyper 212X már egy nagyobb teljesítményű megoldás, amely három helyett négy darab 6 milliméteres átmérőjű hőcsővel gazdálkodik, ezek viszont most is közvetlenül érintkeznek a processzor felületével. A 120 x 79 milliméteres alapterületű processzorhűtő 158 milliméter magas, így beszerelése előtt érdemes ellenőrizni, elfér-e a rendelkezésre álló számítógépházban. Az alumínium lamellákkal ellátott hűtőtömb 492 grammot nyom a mérlegen, a ventilátor pedig 166 grammos.

A hőcsövek körül úgynevezett „X Vent” kivágásokat alakítottak ki, így a levegő jobban átjárhatja őket, ami jótékonyan hat a hűtőteljesítményre. A ventilátor szerepét itt már egy, a korábbinál halkabb 120 milliméteres átmérőjű megoldásra bízták, ami a PWM támogatás jóvoltából 600 RPM és 1700 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül dolgozik, zajszintje így 9 dB(A) és 27,2 dB(A) között helyezkedik el. A Rifle Bearing típusú csapágyazás esetében szintén 40 000 üzemórányi élettartamra számíthatunk, a légkeverő pedig 24,9 és 54,65 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes.

Ez a modell már az Intel LGA-775, 1150, 1151, 1155, 1156, 2011 és 2011-3, valamint az AMD Socket FM1, FM2, FM2+, AM2+, AM3 és AM3+ processzorfoglalataira is passzol, rögzítése pedig könnyen használható univerzális kerettel történik. A nagyobb hűtőteljesítmény jóvoltából itt már némi CPU tuningra is lehetőség nyílik.

A vállalat újdonságai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A Hyper 212X ajánlott végfelhasználói ára 11 900 forint, a Hyper TX3i pedig 6900 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward