Frissített professzionális monitorok az Eizo műhelyéből

A ColorEdge sorozatban helyet foglaló CX271-es és CG277-es modellek új IPS panelt kaptak, amellyel az Adobe RGB színterének 99%-a gond nélkül visszaadható.

Frissített professzionális monitorok az Eizo műhelyéből

Az Eizo két frissített, kifejezetten professzionális szintű felhasználásra szánt monitort mutatott be, amelyek mindketten 27 hüvelykes képátlóval és 16:9-es képaránnyal rendelkeznek. A frissítés jelen esetben új, még jobb minőségű IPS panel alkalmazását jelenti.

Az új monitorok remek képminőséget és kiváló színhűséget biztosítanak, valamint 10-bites támogatással is rendelkeznek, így DisplayPort kapcsolaton keresztül egyidejűleg akár egymilliárd színárnyalat megjelenésére is képesek.

A ColorEdge sorozatban helyet foglaló újdonságok a CG277-es és CX271-es típusjelzést viselik, alapjaikat tekintve pedig teljesen egyformák. Mindkét új monitor minőségi, IPS típusú LCD panelt alkalmaz, és színmegjelenítés tekintetében mindketten képesek az Adobe színterének 99%-os lefedésére is. Az újdonságok 27 hüvelykes képátlójú kijelzője mindkét esetben 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel, méghozzá 178 fokos betekintési szögek, 300 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett.

A termékek legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Ahogy az a fentiekből is kiderül, a két új monitor között csak egyetlen egy lényeges különbség van. A CG277-es modell képes a hardveres ön-kalibrációra, hála beépített színkalibráló rendszerének, a CX271-es modell azonban csak a korábbi, külső hardverre támaszkodó kalibráció alkalmával megadott fehérpont és fényerősség értékek megtartására képes a beépített ellenőrző szenzor segítségével. Az ellenőrzés és a korrekció a felhasználó által megszabott időintervallumokban történik, méghozzá teljesen automatikusan. A CG277-es modell esetében szintén van lehetőség automatizálásra, ám ennél a terméknél nem csak ütemezett önellenőrzésre, hanem automatikus hardveres színkalibrációra is van mód.

Az új monitorok kétportos USB 2.0-s hubbal is rendelkeznek, amelyre két PC is csatlakozhat. A repertoárban ütőképes állvány is helyet kapott, ami a kijelző döntésére, elforgatására, magasságának állítására és még pivot/portré módba történő elforgatására is lehetőséget ad. Amennyiben a monitort falra vagy konzolra szeretnénk szerelni, úgy a VESA 100 támogatásnak köszönhetően arra is van mód. A friss monitorokhoz természetesen jár az Eizo ColorNavigator szoftvere, valamint a Digital Uniformity Equaliser technológia is, amely a kijelző homogenitásáról gondoskodik.

Az Eizo új, professzionális szintű felhasználásra szánt ColorEdge megjelenítői hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A termékek szállítása már megkezdődött, az viszont nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward