Frissítést kap a Nokia N9

Frissítést kap a Nokia N9

Egyelőre nem kell attól tartania a Nokia jelenlegi zászlóshajóját vásárlóknak, hogy egy gondozatlan, elhagyott rendszerrel találják szemben magukat. Az N9 megkapta az első komoly frissítést, és már a következő nagy dobáson dolgoznak.

A Nokia N9 szeptemberben mutatkozott be, és a népszerűségével a gyártó elmondása szerint nincs probléma. Persze ezt a helyén kell kezelni, mivel az N9 egy csúcs készülék, vagyis borsos ára van és a rendszer is teljesen újdonságnak számít a nagyközönség szemében, így néhány százezres eladás már jónak számít.

 A most érkező szoftverfrissítést a Nokia World 2011 alkalmával leplezték le a finnek. A PR1.1 szoftver összességében több mint háromszáz javítást hordoz magában, valamint új funkciókkal is bővíti az amúgy sem szerény repertoárt.

Az újdonságok között van például a Swype beviteli lehetőség megjelenése, valamint a lockscreen is okosodott, így már akár azonnal kezelhetjük a zenelejátszót lezárt képernyőről. A kamera is új funkcióval bővült, ezentúl színszűrőkkel láthatjuk el képeinket. Ezen felül rengeteg olyan módosítást kapott a rendszer, aminek hála sokat gyorsulhat a működése. A lehúzással háttérbe küldött programok ezentúl alapértelmezetten bezáródnak, de a memóriakezelésen is sokat finomítottak, ezeknek hála sokat fejlődött a multitasking és a működési sebesség.

Külön kiemelendő, hogy szinte minden kommunikációs modul kezelésén is javítottak a mérnökök, így a WLAN, az NFC és a hanghívások minősége is javul a PR1.1 feltelepítését követően. Ez utóbbi esetében a zajszűrésen dolgoztak, vagyis ezentúl jóval tisztábban szólalunk meg a túloldalon.

 

A frissítés minden készülékre OTA (over-the-air) jut el, vagyis a készülék egyszerűen figyelmeztet minket, és néhány érintést követően máris a legfrissebb szoftverrel állunk szemben. Amennyiben mégsem kapjuk meg ezt a figyelmeztetést, akkor manuálisan is beavatkozhatunk, a beállításokban található alkalmazások kezelésére szolgáló menüpont alatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward