Frissítés után használhatatlanná válhat néhány Surface tábla

A Microsoft már vizsgálja a kék halál kíséretében jelentkező hibát, amely miatt frissítés után nem képes elindulni az adott rendszer.

Frissítés után használhatatlanná válhat néhány Surface tábla

A Microsoft Windows RT operációs rendszere és a vele felszerelt ARM alapú táblák eddig finoman szólva sem voltak sikeresek a táblák piacán: a Surface RT komoly veszteségeket termelt a Microsoft számára, de a partnerek sem jártak jobban saját Windows RT alapú termékeikkel. Ha partnerei nem is, maga a vállalat azért még lát fantáziát a Windows RT-ben, így elkészült a szoftver 8.1-es változata, valamint korábban egy második generációs Surface tábla is érkezett, ami a Surface 2 nevet viseli.

Galéria megnyitása

A Windows RT márkanév alaposan megtépázott hírnevét tovább rontja az a kellemetlenség, amire nemrégiben derült fény: Windows RT-ről Windows RT 8.1-re történő frissítés alkalmával a Surface RT táblák egy részénél probléma jelentkezik, amelynek következtében használhatatlanná válik az adott tábla. A különböző fórumokon fellelhető információk alapján a frissítés után újrainduló rendszer kék halállal elszáll, ugyanis a rendszer nem tudja betölteni az elinduláshoz szükséges összetevők egy részét (BCD hiba). A pontos hibajelenségről egyelőre nem adott hivatalos tájékoztatást a Microsoft, a hivatalos fórumon keresztül mindössze annyi információt közöltek, hogy a cég szakemberei már vizsgálnak egy hibajelenséget, amelyre a lehető leghamarabb megpróbálnak javítást készíteni.

Galéria megnyitása
Ezt tapasztalta a Mashable főszerkesztője, Lance Ulanoff
Ezt tapasztalta a Mashable főszerkesztője, Lance Ulanoff

A probléma a Microsoft szerint korlátozott számú felhasználót érint. Mivel a vállalat időközben el is távolította a hibás Windows RT 8.1 frissítést a Windows Store-ból, így - kissé gonosz módon - arra is gondolhatunk, hogy csak keveseknek volt idejük letölteni a szoftvert, így csak keveseknél jelentkezett a probléma. Reméljük, idővel kiderül, pontosan mi áll a dolog hátterében. A problémára egyébként már van egy gyógymód is.

A Windows 8 esetében hasonló problémára eddig nem derült fény. A Windows RT-ről Windows RT 8.1-re való frissítéssel a fentiek fényében sajnos még egy kicsit várni kell.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward