Friss X58-as alaplapok az Intel műhelyéből

Friss X58-as alaplapok az Intel műhelyéből

Az Intel legutóbb 2008 novemberében mutatott be felsőkategóriás, X58-as lapkakészlet köré épülő alaplapot, ám most végre megtört a jég, így újabb X58-as tagokkal bővült a vállalat Extreme Series névre keresztelt alaplap sorozata. Az LGA-1366-os tokozással érkező processzorok fogadására felkészült újdonságok mindketten a legfrissebb X58-as északi hidat tartalmazzák (Rev. 13), de emellett szilárdtest kondenzátorokat, valamint USB 3.0-s és SATA 6 Gbps-os csatlakozókat is találunk rajtuk. Az egyik modell a 25 hónappal ezelőtt bemutatkozott DX58SO „SmackOver” után a DX58SO2 „SmackOver II” nevet kapta, míg társa, ami szolgáltatások tekintetében valamivel szerényebb megoldásnak minősül, DX58OG típusjelzéssel kerül a boltok polcaira.

Galéria megnyitása

A DX58SO2 digitális PWM tápáramkörrel érkezik. A termék esetében a VRM áramkört, az északi hidat és a déli hidat kék színű hűtőbordák borítják, a VRM és az északi híd hűtőbordája között pedig egy hőcső is húzódik. Az alaplap hat darab SATA 3 Gbps-os és két darab SATA 6 Gbps-os porttal érkezik, de a kínálatban két eSATA 3 Gbps-os csatlakozó is jelen van. A termék bővítőhelyek tekintetében átlagosnak mondható: a három darab PCI Express x16-os slot mellett két PCI Express x1-es és egy hagyományos PCI port kapott helyet. A PCI Express x16-os slotok kétkártyás módban x16/x16-os, míg háromkártyás módban x16/x8/x8-os sávszélességgel üzemelnek. Az új alaplap két darab Gigabites Ethernet porttal, valamint nyolccsatornás audió vezérlővel is rendelkezik (7.1+2 csatornás audió alrendszer).

Galéria megnyitása

A DX58OG gyakorlatilag ugyanazt a nyomtatott áramköri lapot (PCB) használja, mint a DX58SO2, ám jól felszerelt társánál már valamivel szerényebb tulajdonságokat kínál. A tápellátó áramkör ennél a modellnél már kevesebb tápfázist kínál, de a SATA 6 Gbps-os és USB 3.0-s portok változatlanul rendelkezésre állnak. Az eSATA csatlakozókról ennél a modellnél le kell mondanunk, mint ahogy a nyolccsatornás HD audió vezérlőről is, ami helyett egy hatcsatornás HD Audio vezérlőt kapunk. További különbség, hogy a harmadik PCI Express x16-os slot x8-os helyett már csak x1-es sávszélességet kínál.

Az új alaplapok támogatják a BIOS Vault technológiát, amely a BIOS helyreállításában segít és kaptak Back-to-BIOS gombot is. A gyártó két újdonsága az elkövetkező hetek folyamán kerülhet a boltok polcaira, a friss alaplapok ára egyelőre nem ismert.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward