Friss statisztikák a PC piac teljesítményéről

Az IDC elemzői publikálták a PC piac elmúlt negyedéves teljesítményéről szóló adatokat, amelyek összességében nem festenek túl jó képet a szegmensről. Öröm az ürömben, hogy 2010-hez képest a tavalyi év folyamán még így is növekedtek a szállítási mutatók, ez pedig jó hír.

Friss statisztikák a PC piac teljesítményéről

Az IDC elemzői publikálták a PC piac elmúlt negyedéves teljesítményéről szóló adatokat, amelyek összességében nem festenek túl jó képet a szegmensről. Öröm az ürömben, hogy 2010-hez képest a tavalyi év folyamán összességében még így is növekedtek a szállítási mutatók, ez pedig jó hír.

Az előzetes adatok alapján a tavalyi év negyedik negyedévében összesen 92,7 millió PC konfigurációt szállítottak le a gyártók világszerte, ami a 2010-es év azonos időszakához képest 0,2%-os csökkenést jelent. A visszaesést a thaiföldi áradások számlájára írhatjuk, ugyanis a természeti katasztrófa elég keményen rányomta a bélyegét a merevlemezpiac teljesítményének alakulására, ami a jelek szerint a PC piac teljesítményére is észrevehető hatással volt. Az említett hatás mellett a gazdasági helyzet sem volt túl rózsás – ez szintén befolyásolta a PC piac szállítási mutatóinak alakulását. Kedvezőtlen hatások ide vagy oda, azért éves szinten 2011-ben még így is 1,6%-kal több PC-t tudtak leszállítani a piaci szereplők, mint a 2010-es év folyamán.

Górcső alatt a gyártók teljesítménye

A negyedik negyedév alkalmával a HP magabiztosan őrizte első helyét a maga 15,1 millió PC-s szállítási mutatójával és 16,31%-os piaci részesedésével. Annak ellenére, hogy a HP továbbra is első, a vállalat illetékesei nem lehetnek felhőtlenül boldogak, ugyanis a cég szállítási mutatói a 2010-es év azonos időszakához képest 15,93%-kal csökkentek.

A dobogó második fokára a Lenovo került, aki 14,04%-os piaci részesedést könyvelhetett el a negyedik negyedév folyamán. A cég a 2010-eshez képest 36%-kal több PC-t tudott leszállítani világszerte. A harmadik helyre a Dell futott be, aki 12,91%-os piaci részesedésre tett szert. A negyedik az Acer lett a maga 9,7 millió PC-s szállítási mutatójával, ami 10,56%-os piaci részesedés elérésére volt elég. Az ASUS 6,2 millió PC leszállítása után az ötödik lett – ez az eredmény éves szinten 26,29%-os növekedést jelent.

Az IDC szakemberei szerint az idei év első negyedévében a szállítási mutatók további csökkenésére lehet számítani, de az év második felében már helyreállhat a piac teljesítménye.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward