Friss pletykák a GeForce GTX 960 tulajdonságairól

A legfrissebb adatok egy indiai export-import vállalkozás adatbázisából származnak.

Friss pletykák a GeForce GTX 960 tulajdonságairól

A megjelenés előtt álló videokártyákkal kapcsolatban rendszerint elég meglepő helyekről lehet információhoz jutni. A GeForce GTX 960-nal kapcsolatban például egy indiai export-import cég, a Zauba adatbázisából sikerült némi adathoz jutni, ugyanis a GeForce GTX 960-as videokártyá(ka)t tartalmazó szállítmány leírásában meglepően sok adat szerepel a "féltve őrzött" termékről.

Galéria megnyitása

A szállítmány leírása alapján tudható, hogy a szóban forgó újdonság GM204-es GPU köré épül, amely 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A jelek szerint a GPU 993 MHz-es, a fedélzeti memória pedig 6008 MHz-es effektív órajelen ketyeg – előbbi esetében rejtély, hogy az említett érték a magórajelet vagy a GPU Boost átlagórajelet takarja-e, de kiindulva az eddigi órajelekből, ez valószínűleg az alap órajel. A GeForce GTX 970 esetében 1050 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost átlagórajelet alkalmaznak, a GeForce GTX 980 pedig 1126 MHz-es alap- és 1216 MHz-es GPU Boost átlagórajelen üzemel. A felsőkategóriás modellek ugyancsak 4 GB-nyi fedélzeti memóriát kaptak, ami ugyancsak 256-bites adatsín végén lóg, ám 6008 MHz helyett 7000 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

A fentiek alapján a GeForce GTX 960-as modell ugyanazt a GM204-es GPU-t alkalmazza, amit nagytestvéreiből már ismerhetünk, igaz, a CUDA magok száma valószínűleg kevesebb lesz, mint a GeForce GTX 970 esetében, amely 1664 CUDA maggal gazdálkodik. A GeForce GTX 960 fedélzetén DisplayPort, HDMI és két darab DVI port lapul.

A szállítmány adatai alapján egy-egy ilyen videokártya értéke 265 dollárnak megfelelő indiai rúpia, ami teljesen reális árazás a GeForce GTX 760-as modellt leváltó újdonság esetében. Furcsa adalék, hogy a szállítmány bejegyzésénél szeptember 29-ei dátum szerepel, azaz a termék rajtja már nem lehet túlzottan messze.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap