Friss netbookok kétmagos Atom processzorral

Az ASUS frissítette egyik meglévő Eee PC sorozatú netboook konfigurációját, így az mostantól Atom N570-es processzorral is elérhető, a Samsung pedig egy teljesen új netbookkal rukkolt elő, ami szintén kétmagos Atom processzort alkalmaz, de emellett még háttérvilágítással ellátott billentyűzetet is kínál a felhasználók számára.

Friss netbookok kétmagos Atom processzorral

Az ASUS frissítette egyik meglévő Eee PC sorozatú netboook konfigurációját, így az mostantól Atom N570-es processzorral is elérhető, a Samsung pedig egy teljesen új netbookkal rukkolt elő, ami szintén kétmagos Atom processzort alkalmaz, de emellett még háttérvilágítással ellátott billentyűzetet is kínál a felhasználók számára.

ASUS Eee PC 1015PN, mostantól Atom N570-es processzorral is

A processzor tekintetében kissé felfrissített Eee PC 1015PN 10,1 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel kerül forgalomba, amely 1024 x 600 pixeles natív felbontást kínál. Az processzor szerepét az említett kétmagos újdonság, az 1,66 GHz-es órajelen ketyegő Atom N570-es példány tölti be, amelyhez 1 GB-nyi rendszermemóriát társított a gyártó. A rendszer nem az Intel PineView atom processzorában elhelyezett Intel GMA 3150-es IGP-re, hanem a multimédiás szolgáltatások és 3D-s teljesítmény tekintetében sokkal ütőképesebb megoldásra, az Nvidia második generációs ION platformjának GPU-jára támaszkodik. A GT218-as GPU mellé egyébként szokás szerint 512 MB-nyi fedélzeti memória jár.

Az adatok tárolásáról egy 250 GB-os merevlemez gondoskodik, de az ASUS 500 GB-nyi WebStorage tárhelyet is biztosít a termékhez. Az Eee PC 1015PN 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, Bluetooth 3.0-s adapterrel, 0,3 megapixeles beépített webkamerával és egy memóriakártya-olvasóval is rendelkezik, sőt, még HDMI videó kimenetet is kínál. A konfigurációhoz egy hatcellás akkumulátort ad a gyártó, amely egyetlen töltéssel akár kilenc órán át is képes energiával ellátni a pici netbookot.

Az operációs rendszer szerepét egy előtelepített Windows 7 Starter szoftver tölti be. Az ASUS Eee PC 1015PN már előrendelhető, méghozzá 369 dolláros ajánlott végfelhasználói áron.

Samsung NS310, háttérvilágítással ellátott billentyűzettel

A Samsung újdonsága az NS310-es típusjelzést viseli és a prémium kategóriás netbookok közé tartozik, már ha használhatunk ilyen kategória megnevezést. A termék a legtöbb netbookra jellemzően 10,1 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott matt kijelzővel kerül forgalomba, ami 1024 x 600 pixeles natív felbontással rendelkezik.

Az 1050 grammos súllyal bíró netbook igazi különlegessége a háttérvilágítással ellátott billentyűzet, ami egyszerűbbé teszi a termék használatát sötétben, vagy gyenge megvilágítással rendelkező helységben. Az NS310-es modell Intel Atom N550-es, 1,5 GHz-es magórajelen üzemelő processzorral érkezik, amely két x86-os processzormaggal, beépített memóriavezérlővel, valamint egy GMA 3150-es integrált videó vezérlővel van felszerelve. Rendszermemóriából 1 GB-nyi jár, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik. A mérnökök 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, valamint 3.0-s Bluetoot adapterrel is ellátták a friss netbookot, de a listán szerepel még egy 0,3 megapixeles beépített webkamera és egy SD/MMC memóriakártya-olvasó is. Az NS310-es esetében háromcellás akkumulátort alkalmazott a gyártó, amely egyetlen akkumulátortöltéssel ötórányi üzemidőt kínál a termék számára.

A pici konfiguráció előtelepített, 32-bites Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira, ahol 399 eurós áron lehet majd őt megvásárolni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward