Friss mSATA SSD meghajtók az ADATA műhelyéből

Az új adattárolók remekül alkalmazhatóak gyorsítótárként, de akár önálló SSD meghajtóként is helytállnak.

Friss mSATA SSD meghajtók az ADATA műhelyéből

Megérkeztek az ADATA legújabb SSD meghajtói, amelyek a Premier Pro SP310-es sorozatban kaptak helyet. Az apró SSD meghajtók mSATA formátummal rendelkeznek, és főként gyorsítótárként érdemes őket alkalmazni, igaz, önállóan, fő adattárolóként is helyt tudnak állni, hiszen van belőlük 64 GB-os, illetve 128 GB-os változat is.

A Premier Pro SP310-es SSD meghajtókat az ADATA az Intel Smart Response Technológiáját alkalmazó rendszerekhez ajánlja, amelyekben a HDD alapú adattároló rendszer rugalmasságának javítására, illetve válaszidejének csökkentésére lehet őket alkalmazni. Persze alapfeltétel, hogy a kiszemelt alaplapon legyen mSATA bővítőhely - nem elég az SRT támogatás megléte -, de ezt talán felesleges is megemlíteni.

A hibrid, azaz merevlemezből és SSD meghajtóból álló adattároló rendszerek mellett az önálló, mSATA SSD-re alapozó konfigurációk esetében is jó választás lehet a Premiere Pro SP310-es sorozat valamelyik tagja. A 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os változatban érkező újdonságok 410 MB/s-os olvasási-, illetve 180 MB/s-os írási sebességet kínálnak, maximális 4K-s véletlenszerű írási teljesítményük pedig 45 000 IOPS-os értéket képvisel. Persze az ördög most is a részletekben rejlik. Íme, a sorozat egyes tagjainak pontos sebességadatai:

Az ADATA szerint az új adattárolók költséghatékonyan alkalmazhatóak nem csak hibrid rendszer gyorsítótáraként, hanem boot drive - azaz fő rendszermeghajtó - szerepkörben is.

A JMicron JMF667-es SSD vezérlőre és MLC típusú NAND Flash memóriachipekre támaszkodó SP310-es SSD meghajtók S.M.A.R.T., NCQ és TRIM támogatással egyaránt rendelkeznek. Az új adattárolók 1,2 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. Az apróságok 50,95 x 30 x 4 milliméteres mérettel érkeznek, tömegük pedig 7 gramm körül helyezkedik el. A normál magasságú mSATA SSD meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaznak.

A Premier Pro SP310-es mSATA SSD meghajtókra három év garanciát vállal a gyártó. A termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward