Friss képek a Gigabyte különleges Z68-as lapjáról

A Gigabyte a Computex alkalmával mutatta be először különleges Z68-as lapkakészlettel ellátott alaplapját, amely G1.Sniper 2 névre hallgat. A vállalat illetékesei most hivatalos fotókat is elérhetővé tettek a termékről, amely remélhetőleg most már hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban. A gyártó egyelőre pontos megjelenési dátumot, illetve ajánlott végfelhasználói árat nem közölt, de ami késik, nem múlik.

Friss képek a Gigabyte különleges Z68-as lapjáról

A Gigabyte a Computex alkalmával mutatta be először különleges Z68-as lapkakészlettel ellátott alaplapját, amely G1.Sniper 2 névre hallgat. A vállalat illetékesei most hivatalos fotókat is elérhetővé tettek a termékről, amely valószínűleg hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban. A gyártó egyelőre pontos megjelenési dátumot, illetve ajánlott végfelhasználói árat nem közölt, de ami késik, nem múlik.

A tuningmestereket és a játékosokat megcélzó alaplap újdonság természetesen ezúttal is LGA-1155-ös processzorfoglalattal rendelkezik, mint az összes többi Z68-as alaplap, így ez is a Sandy Bridge processzorok fogadására lett felkészítve. Az alaplap 12 fázisú tápellátással gazdálkodhat és összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalattal bír, amelyekben 32 GB-nyi rendszermemória elhelyezésére van mód. A bővítőhelyek között két darab PCI Express 2.0 x16-os portot találunk, amelyekkel könnyedén kiaknázhatóak az SLI, illetve a Crossfire multi-GPU technológiákban rejlő lehetőségek, az egyéb bővítőkártyáknak pedig ott van a két PCI és a két PCI-E x1-es slot.

A VRM áramkör komponenseit tetszetős, hőcsővel összekapcsolt hűtőbordák hűtik, a Z68-as PCH felett pedig egy tölténytár formájú bordázat húzódik, amely különleges megjelenést kölcsönöz az alaplap számára. Ez a dizájn, azaz a tölténytárat formáló hűtő az X58-as lapkakészlettel ellátott G1-Killer sorozat tagjairól már ismerős lehet.

A zöld-fekete színösszeállításban pompázó alaplapon négy darab SATA 6 Gbps-os és három darab SATA 3 Gbps-os portot találunk, plusz a hátlapi kivezetések között egy eSATA port is megbújik. Az audió vezérlő szerepét egy, a Creative mérnökei által készített megoldás tölti be (Creative Sound Blaster X-Fi, CA20K2, 64 MB XRAM, 105 dB(A) jel/zaj arány, PCIe alapú csatlakozás, Cirrus Logic DAC és OPAMP), amely 7.1 csatornás audió támogatást kínál a felhasználók számára. Az alaplap tartalmaz még egy Bigfoot Networks által készített Killer NIC E2100-as sorozatú Gigabites Ethernet vezérlőt is. Az újdonság ezen kívül négy darab USB 3.0-s portot is kínál, amelyek közül kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon helyezkedik el.

A Z68-as lapkakészlet jóvoltából az adott Sandy Bridge processzor integrált videó vezérlőjét is használhatjuk, hála az FDI linknek és a hátlapi kivezetések között elhelyezett HDMI portnak. A kínálat részét képezi még az Intel Smart Response technológiája is, de hogy az alaplaphoz jár-e a LucidLogix Virtu szoftvere, az egyelőre nem tisztázott.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward