Friss információk az Ivy Bridge utódjáról, a Haswell-ről

A Haswell lapka köré épülő Intel processzorok majd csak a következő év tavaszán jelennek meg, de addig is folyamatosan szivárognak ki velük kapcsolatban információk.

Friss információk az Ivy Bridge utódjáról, a Haswell-ről

Az informátorok szerint az asztali Haswell processzorok esetében  LGA tokozást használ majd a gyártó. Az asztali változatokat kettő-, illetve négymagos kiszerelésben dobja piacra az Intel, méghozzá kétcsatornás, DDR3-1600 MHz-es memóriatámogatással ellátott beépített memóriavezérlővel. Ezek a termékek csak GT2 osztályú integrált videó vezérlőt kapnak, a GT3-as osztályú, nagyobb grafikai teljesítményt kínáló videó vezérlők a mobil processzorok kiváltságának számítanak majd.

A noteszgépek szegmensében a teljesítményre kihegyezett processzorok négy processzormaggal és GT3-as osztályú integrált videó vezérlővel érkeznek. A kereskedelem fő áramába szánt mobil processzorok kettő- és négymagos kivitelben lesznek elérhetőek, de már csak GT2-es osztályú integrált videó vezérlővel. Beépített DDR3-as kétcsatornás memóriavezérlő mindegyik processzorhoz jár, de csak a négymagos egységeknél áll majd rendelkezésre a csatornánkénti két memóriamodul alkalmazásának lehetősége. Igaz, ekkor DDR3-1600 MHz helyett DDR3-1333 MHz-es memória órajellel kell beérnünk.

Az ultravékony noteszgépekbe szánt processzorok között néhány kétmagos egység lesz jelen. Az egyik csoport tagjai kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatással és GT3-as osztályú integrált videó vezérlővel, míg a másik csoport tagjai egycsatornás DDR3-as memóriatámogatással és GT2-es integrált videó vezérlővel érkeznek. Utóbbi processzoroknál különlegesség, hogy a tokozáson belül a processzorhoz tartozó komponensek mellett a tradicionális lapkakészlet lapkája is jelen lesz, így a platform igencsak helytakarékos kivitelben érkezik.

Az Intel a jelenlegi tervek szerint a következő hónap folyamán oszt meg bővebb információt a Haswell processzorokkal kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward