Friss információk a Kaveri APU-k megjelenésével kapcsolatban

Úgy néz ki, az asztali termékek hivatalos, formális rajtja december elején lesz, de a valós startra majd csak február közepén kerül sor.

Friss információk a Kaveri APU-k megjelenésével kapcsolatban

Az AMD a kiszivárgott információk alapján az idei év decemberének ötödik napján rántja le a leplet az asztali Kaveri APU egységekről, amelyek a Richland APU egységeket váltják a piacon. Az új APU-k december ötödikén sajnos még nem válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, ugyanis ezen a napon csak a termékek bemutatására, illetve a róluk készített tesztek publikálására kerül sor, azaz formális rajtról lesz szó.

A Kaveri APU-k szállítása várhatóan december végétől kezdődik meg, de ekkor még csak az OEM partnerek kapnak belőlük. A jelenlegi tervek szerint február közepéig egészen biztosan nem lesznek elérhetőek az újdonságok az átlagfelhasználók számára.

A Kaveri APU egységek következő generációs, Steamroller mikroarchitektúrára alapozó processzormagokat kapnak, amelyek a Piledriver mikroarchitektúrára támaszkodó processzormagokhoz képest - a konzervatív becslések szerint - 10% körüli teljesítménynövekedést hozhatnak a konyhára. A processzormagok mellett GCN architektúrára alapozó grafikus vezérlő is jelen lesz, sőt, a nemrégiben bemutatott TrueAudio szolgáltatás is a kínálat részét képezi majd. Az új APU-k magasabb órajelen üzemelő DDR3-as memóriamodulokat is támogatnak, PCI Express vezérlőjük pedig a 3.0-s szabvány köré épül. A repertoárból persze a konfigurálható TDP sem marad ki. A Socket FM2+ processzorfoglalatba illeszkedő újdonságok mellé egy új, A88X jelzésű lapkakészlet is érkezik.

Socket FM2 vs. Socket FM2+
Socket FM2 vs. Socket FM2+

Az új APU egységekhez mindenképpen új, Socket FM2+-os processzorfoglalattal ellátott alaplapra lesz szükség, ám az új processzorfoglalatban a régebbi, Trinity vagy Richland sorozatú APU egységek is helyet kaphatnak, azaz a friss processzorfoglalat visszafelé kompatibilis marad a régi APU egységekkel. Sajnos ez fordítva nem igaz: a Socket FM2-es processzorfoglalattal ellátott alaplapokkal - fizikai korlátok miatt - nem lesznek használhatóak a Kaveri APU egységek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward