Friss információk a 2016-os Google I/O-ról

A Google következő fejlesztői konferenciájára a jövőhét elején lehet jelentkezni. Az esemény látogatása idén sem lesz olcsó.

Friss információk a 2016-os Google I/O-ról

Az idei Google I/O minden eddiginél nagyobb lesz, ami persze akár magától értetődő is lehetne, de itt most arra gondolunk, hogy a keresőóriás 2016-ban ünnepli a fejlesztői konferencia tizedik születésnapját. A nagyszabású rendezvényre hamarosan jelentkezhetnek az érdeklődők, de sajnos ezúttal sem tud mindenkinek férőhelyet biztosítani a Google, a szerencse fog dönteni.

A vállalat meglepetésre már januárban nyilvánosságra hozta, hogy május második felében lesz a következő Google I/O. A Google szeretettel várja az érdeklődőket május 18-ától 20-áig, tehát a rendezvény három napig fog tartani. A keresőóriás ezúttal nem a megszokott helyszínek között döntött, hanem egy teljesen új területre viszi a Google I/O-t. Nem megy messzire otthonról, ugyanis a Google főhadiszállásának szomszédját béreli ki, ami nem más, mint a Shoreline amfiteátrum. A vállalat szeretett volna visszatérni oda, ahonnan eredetileg indult 2006-ban az évenként megrendezésre kerülő fejlesztői konferencia, vagyis a Googleplexbe, de mivel az esemény az évek során a sokszorosára növekedett, így lehetetlen lett volna ez a feladat, és ennek köszönhetően esett a választás a fent említett Mountain View-i helyszínre. No, de ezekről korábban már részletesebben is beszéltünk, most lássuk a friss információkat.

A Google a rendezvény számára fenntartott hivatalos honlapon közölte, hogy március nyolcadikától várják azok jelentkezését, akik szeretnének ott lenni a Google I/O-n. Mivel csak tizedikéig lehet regisztrálni, mindenkinek érdemes sietni, aki ott akar lenni a jubileumon. A keresőóriás elsősorban olyanokra számít, akik valóban fejleszteni szeretnék a vállalat különböző szolgáltatásait. A leírásuk szerint kreatív kódereket várnak, akik felépíthetik a következő lépést, a jövőt. Az eseményen a Google a kiválasztottak számára lehetőséget biztos, hogy a munkatársaival közösen pillantsák meg a vállalat legújabb technológiai vívmányait, mobilos újításait és persze minden más egyebet. A regisztrációra egy alkalmazáson keresztül kerül majd sor, ami a Google Mail fiókhoz kapcsolódik. A jelentkezés sorrendje nincs hatással a sorsolás végeredményére, mindenkinek érdemes minél előbb jelezni a részvételi szándékát az esetleges problémák elkerülése végett. A szerencséseket véletlenszerűen választja ki a rendszer, és e-mailben fogja őket értesíteni a Google még március 10-én, a jelentkezési határidő (délután 5 óra) leteltét követően.

A jegyek ára idén sem lesz baráti, ahogy azt már megszokhatták az érdeklődők az elmúlt években. Az egyszerű látogatóknak bizony nagyon mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, ugyanis 900 dollárba kerül nekik a belépő, a tanulók (akadémiai hallgatók) pedig 300 dolláros összegért cserébe juthatnak majd be a Google I/O-ra. Fontos, hogy a kiválasztottak mind a három napon ott lehetnek – és bármelyik előadáson megjelenhetnek –, a Google nem szolgál egynapos belépőkkel. Akit szerencse ér a sorsoláson, de előre láthatólag mégsem tud megjelenni, az április 29-éig jelezheti ezt a vállalat felé a rendezvény honlapján megjelent e-mailcímen. Átruházni nem lehet a belépési lehetőséget.

Némi ízelítő a tavalyi Google I/O-ból.

A tizedik Google I/O valószínűleg erősen a virtuális valóság jegyében fog telni, sok VR-hoz és AR-hez kapcsolódó (Project Tango, Cardboard, Google Glass) előadás és újdonság várható az eddigi pletykák alapján. Mindazonáltal az biztosnak tűnik, hogy érkezik a következő Android főverzió, amire egyelőre mindenki csak Android N-ként hivatkozik. Továbbá szó lehet a Project Aráról, ami körül egy ideje már nagy a csend, és a Project Fi is a témák sorát gyarapíthatja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward