Shop menü

FRISS ÉS IDŐTÁLLÓ GRAFIKUS FELÜLETET TERVEZETT A NOKIA

A Nokia Design Team alkotta meg az új felületet, ami nagyon letisztult lett, sok helyen fog megjelenni és borítékolható, hogy hosszú ideig lesz használatban.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Friss és időtálló grafikus felületet tervezett a Nokia

A Nokia a Mobil Világkongresszuson egy új logót leplezett le, és elmondta, hogy szeretnék végre maguk mögött hagyni azt a múltat, ami miatt mindenki azonnal és kizárólag mobiltelefonokat vízionál, mikor meghallja a Nokia nevet. Egy olyan technológiai cégről van szó, ami mindenféle terméken dolgozik, és a közvetlenül a mobilokhoz már nem sok köze van.

Most a cég előrukkol egy olyan egységes, rendszerszintű dizájnnyelvvel, ami a jövőben a vállalat termékeihez kapcsolódó szoftverekben sűrűn fog visszaköszönni. A Pure UI a cég berendezéseinek mobilos alkalmazásaiban, webes kezelőfelületén, PC-s klienseiben egyaránt felbukkan majd. Még okosórákra is gondolt az alkotásért felelő Nokia Design Team.

Galéria megnyitása

Egyelőre keveset árult el a Pure UI kapcsán a vállalat, de egészen sok előzetes képet kaptunk már, amiken elsősorban a mobilokra és viselhető kiegészítőkre szabott alkalmazások felülete köszön vissza. A Nokia Design Team által alkotott dizájnnyelv letisztultabb szinte már nem is lehetne, de az egyszerű animációknak köszönhetően próbál majd játékosnak mutatkozni, hogy ne legyen unalmas, egysíkú.

Galéria megnyitása

Nincsenek intenzív színek, leginkább a kék dominál mindenhol, ami évtizedek óta a Nokia színe. A legtöbb árnyalat fakón jelenik meg. Nincsenek 3D-s grafikák, a tervezők az árnyalatok átmenetes használatával próbáltak némi térérzetet biztosítani, de ezzel sem estek túlzásokba. A vonalak vékonyan szedettek, nagyon ritkán fognak megjelenni vastagított betűk. Ívekből sokat használ a Pure UI, ezzel igyekszik azt elkerülni, hogy túlzottan rideg hatást keltsen.

Galéria megnyitása

Az előzetes mintákban látható, hogy az ikonoknál milyen kialakításra kell számítani. Az is megfigyelhető, hogy az emberábrázolás hogyan néz majd ki. Sokak számára lehet fontos, hogy a Nokia a sötét módhoz igazodó grafikákra is gondolt. Ezt egyre többen tartják fontosnak, így nem meglepő, hogy a Nokia Design Team sem feledkezett meg a sötét módról.

Galéria megnyitása

„A Nokia Pure a legújabb dizájn rendszer, amelyet a következetes, rugalmas és jövőbiztos digitális termékek előállítása céljából fejlesztettek ki. A rendszer alapelemekből, összetevőkből, sablonokból és irányelvekből áll, amelyek mindegyike elősegíti a Nokia B2B és Enterprise digitális termékeinek friss, tiszta és minimalista megjelenését az új márka értékhez igazodva.” – olvasható a kapcsolódó honlapon.

A cég elmondása alapján fontos szempont volt a Design Team előtt, hogy egy olyan felületet hozzanak létre, ami nemcsak most, de 10 év múlva is abszolút megállja majd a helyét, és nem fog elavultnak tűnni. A vállalat hosszú távra tervez a Pure-ral, márcsak azért is, mert azok a termékek, amiket értékesíteni szeretne, hosszútávon lesznek használatban. A tervezők megalkották a saját Nokia Pure betűtípust is, ami számos helyen köszönhet majd vissza a jövőben, akár a cég weboldalain is használatba vehetik majd.

Galéria megnyitása

A Nokia új logója természetesen tökéletesen illeszkedik a Pure grafikus felülethez. Minden bizonnyal ez irányadónak számított. De azt is meg kell jegyezni, hogy a Nokia név furcsa betűhasználata szerencsére nem ragadt át a Pure betűtípusra. A Pure felület a kijelzővel rendelkező eszközökön is visszaköszön majd, nemcsak a különböző termékek szoftveres oldalán. Ezzel is igyekezni fog a konzisztencia kiemelésére.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére