Friss driver: itt a GeForce 266.58 WHQL kiadás

Friss driver: itt a GeForce 266.58 WHQL kiadás

Az Nvidia szoftvermérnökei elkészültek a legfrissebb GeForce sorozatú videokártya driverrel, amely a GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200, 300, 400 és 500-as sorozatú videokártyákhoz, valamint az ION grafikus processzorokhoz is támogatást nyújt. Ahogy az lenni szokott, a friss eszközillesztő-program most is számos kisebb-nagyobb hibajavítással érkezik, de újítást is kínál: a különböző 3D-s eszközök számára ez a kiadás a korábbinál sokkal szélesebb körű támogatást nyújt.

A GeForce 266.58-as driver ezúttal is tartalmazza a PhysX rendszerszoftver legfrissebb változatát, ami jelenleg v9.10.0514-es verziószámmal bír. A szoftvercsomag ezen kívül a HD audió driver 1.1.13.0-s verzióját is tartalmazza. Frissítésként az Nvidia Control Panelen belül, a rendszerinformációs lapon mostantól megtaláljuk, hogy az adott GPU pontosan milyen DirectX támogatással bír, de emellett a 3D Vision Pro technológiával kapcsolatos beállítások elvégzésére is lehetőség nyílik, sőt, néhány alkalmazás esetében immáron ablakos módban történő futtatáskor is igénybe vehetjük a sztereoszkópikus 3D támogatást. Az érintett szoftverek listáját a hivatalos kiadási megjegyzésekben találjuk.

A dokumentum szerint a friss driverrel javul a háromutas és négyutas SLI rendszerek Nvidia Surround teljesítménye. A GeForce 400-as és 500-as sorozatú videokártyák esetében néhány játéknál teljesítménynövekedést figyelhetünk meg, ám a növekedés mértékével és az érintett játékokkal kapcsolatban sajnos nem ad tájékoztatást a hivatalos dokumentum. Annyi tudható, hogy az említett videokártyák esetében Final Fantasy XI alatt a minimális FPS érték esetében némi növekedést tapasztalhatnak majd a játékosok.

A WHQL minősítéssel is rendelkező GeForce 266.58-as driver többféle változatban is elérhető. A számunkra, illetve operációs rendszerünk számára megfelelő kiadást az alábbi hivatkozások közül választhatjuk ki.

 

[list type="unordered"]

[*]Windows XP (32bit)

[*]Windows XP (64bit)

[*]Windows 7/Vista (32bit)

[*]Windows 7/Vista (64bit)

[/list]

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward