Friss ASUS videokártyák, 4 GB-nyi VRAM-mal

Az ASUS kínálatában két új videokártya jelent meg, amelyek mindketten kétslotos hűtéssel, illetve 4 GB-nyi GDDR5-ös memóriával érkeznek.

Friss ASUS videokártyák, 4 GB-nyi VRAM-mal

A vállalat áttervezett, kétslotos hűtéssel ellátott GeForce GTX 680-as videokártyájának érkezéséről korábban már beszámoltunk, most azonban végre hivatalos információ is érkezett a termékkel kapcsolatban, így például a hazai ajánlott végfelhasználói áráról is lehullott a lepel. Extraként még egy friss, GeForce GTX 670-es modell is bemutatkozott.

A legfrissebb GeForce GTX 680 DirectCU II videokártya elődeivel ellentétben már nem három, hanem csak két slotot foglal az adott számítógépházban, ugyanis kompaktabb videokártya hűtő került rá.  A friss hűtés 20%-kal alacsonyabb hőmérsékletet biztosít a GPU számára, és jóval halkabb is, mint a referencia megoldásokon alkalmazott videokártya hűtők. További pozitívum, hogy a termék 2 GB-nyi helyett immár 4 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik, méghozzá ugyanolyan minőségi felépítéssel, mint elődei. A friss videokártya hatfázisú Digi+ VRM áramkört és Super Alloy Power komponenseket alkalmaz, így nem csak stabilan üzemel, de hatékonyan tuningolható is. A tuningban a már jól ismert GPU Tweak alkalmazás segít.

A kétslotos hűtéssel ellátott GeForce GTX 680 DirectCU II-es videokártya mellett egy szerényebb teljesítményű, de ugyancsak 4 GB-nyi fedélzeti memóriával, illetve kétslotos DirectCU II-es hűtéssel érkező modell is megjelent a gyártó kínálatában. A szóban forgó jövevény GeForce GTX 670-es alapokon nyugszik.

A két újdonság legfőbb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

Az ASUS új videokártyái természetesen részt vesznek a gyártó és a Ubisoft közös akciójában is, azaz jár hozzájuk egy teljes verziós játék, amit öt népszerű cím közül lehet kiválasztani. A választékban az Assassin’s Creed III, az I Am Alive, a Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2, a Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction, illetve a R.U.S.E lapul.

Az újdonságok közül a GTX680-DC2G-4GD5 modell ajánlott végfelhasználói ára 169 900 forint, míg a GTX670-DC2G-4GD5-é 144 900 forint. A hírek szerint a friss, kétslotos felépítésű GeForce GTX 680-as videokártyából hamarosan egy 2 GB-os változat is megjelenik alacsonyabb áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward