Friss alaplappal és új akcióval készül az ASUS

Az ASUS egy új akcióval kedveskedik az AMD és ASUS termékek rajongóinak.

Friss alaplappal és új akcióval készül az ASUS

A friss akció részletei

Az új promóció keretén belül a vásárlók minden ASUS Radeon HD 7000-es sorozatú videokártya mellé kapnak egy Dirt: Showdown kupont, amellyel beszerezhetik a Codemasters remek autós játékának teljes verziós változatát. A népszerű játék emellett a hamarosan megjelenő  Crosshair V Formula-Z alaplaphoz is járni fog. Az új alaplappal kapcsolatos részletekről hírünk második felében számolunk be.

Az ASUS speciális akciójával kapcsolatban két fontos információt még mindenképpen érdemes megemlíteni. Az említett termékekhez a készlet erejéig jár a Dirt: Showdown kupon, amelynek beváltásához online Steam hozzáférésre van szükség. Maga az ajánlat egyébként 2013. április 30-ig él, a letöltési kódot pedig 2013. május 31-e előtt kell felhasználni. Az akciós termékek csak egyes piacokon és egyes kereskedőknél lesznek elérhetőek.

[bold]

Információmorzsák a Crosshair V Formula-Z alaplapról[/bold]

Az ASUS legfrissebb RoG sorozatú deszkája az AMD 990FX északi hídjából és SB950-es déli hídjából álló lapkakészletre alapoz. A Socket AM3+-os processzorfoglalattal érkező újdonságon négy darab DDR3-as memóriafoglalat található, ezekben akár DDR3-2400 MHz-en ketyegő memóriamodulok is helyet kaphatnak. A processzor stabil tápellátásáról egy négytűs és egy nyolctűs EPS12V tápcsatlakozóval gondoskodhatunk, így tuning alkalmával is biztosítható a stabil tápellátás.

A bővítőhelyek között ezúttal négy darab PCI Express 2.0 x16-os slot lapul, amelyek háromutas SLI és CrossfireX konfiguráció építésére egyaránt bevethetőek. A kétslotnyi helyet foglaló videokártyák számára kétkártyás módban x16/x16, háromkártyás módban pedig x16/x8/x8 sávszélesség áll rendelkezésre. A bővítőhelyekhez egy négytűs MOLEX tápcsatlakozót is bevethetünk, amellyel javíthatjuk a rendszer stabilitását. A repertoárban a felsoroltakon kívül két darab PCI Express 2.0 x1-es slot is jelen van, a PCI slotokról azonban ezúttal le kell mondanunk. Két darab kétslotnyi helyet foglaló videokártya alkalmazásakor persze a PCI Express 2.0 x1-es slotokról is lemondhatunk, hiszen nem férünk hozzájuk.

SATA portokból összesen nyolcat kapunk, ezek közül hat darab az SB950-es déli hídtól érkezik. Utóbbiak a SATA 6 Gbps-os szabvány köré épülnek és jár hozzájuk RAID 0,1,10 támogatás is. A másik két SATA portot, valamint a hátlapi eSATA portokat egy külső SATA vezérlő kezeli. USB 3.0-s portokból a fotók alapján négy már biztosan jelen lesz az alaplapon, ezek mind a hátlapon találhatóak.

A minőségi hangzásvilágról az EMI borítással is ellátott SupremeFX III-as chip gondoskodik. A speciális borítás az elektromágneses interferencia ellen próbálja hatékonyan védeni a chipet, ezáltal javítja a hangminőséget. Az alaplapon egy Gigabites Ethernet vezérlő is lapul, amelyhez jár a hálózati forgalom hatékony elosztásáért és a csomagok priorizálásáért felelős GameFirst II technológia is.

További érdekesség, hogy a Crosshair V Formula-Z az ASUS első olyan alaplapja, amely megkapta a Windows 8 Ready minősítést, ugyanis a termék UEFI BIOS-szal érkezik és FastBoot támogatással is rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően a legújabb SSD-k használata mellett a rendszer hidegindítás esetén akár 2 másodperc alatt is képes bebootolni.

Az alaplapon a felsoroltak mellett RoG Connect porttal, valamint bekapcsoló-, reset és CMOS Clear mikrokapcsolóval egyaránt rendelkezik. A termék hazai megjelenésére rövidesen sor kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward