Friss 3D Vision csomag az Nvidiától

Az Nvidia 3D Vision csomagja frissült, így a jövőben nagyobb 3D Vision szemüveget használhatunk és sokkal fényerődúsabb képet élvezhetünk, hála a vállalat 3D Vision 2 névre keresztelt csomagjának, valamint az azt támogató monitorok gyártóinak.

Friss 3D Vision csomag az Nvidiától

Az Nvidia 3D Vision csomagja frissült, így a jövőben nagyobb 3D Vision szemüveget használhatunk és sokkal fényerődúsabb képet élvezhetünk, hála a vállalat 3D Vision 2 névre keresztelt csomagjának, valamint az azt támogató monitorok gyártóinak.

A 3D Vision 2 csomagban egy új, a korábbinál nagyobb aktív folyadékkristály-zárral ellátott sztereoszkópikus 3D-s támogatással ellátott szemüveg lapul, amely a 3D LightBoost technológiának köszönhetően a korábbinál sokkal jobb fényerőt kínál – igaz, utóbbi eléréséhez a technológiát az adott megjelenítőnek is támogatnia kell. A 3D Vision 2 csomagban található sztereoszkópikus 3D-s szemüveg 20%-kal nagyobb lencséket alkalmaz, mint elődje. A lencséket már egy sokkal rugalmasabb, vékonyabb keret fogja össze, amelynek viselése összességében kényelmesebb is. A gyártó illetékesei szerint a szemüveg kialakítása lehetővé teszi, hogy fejhallgatóval együtt is használjuk, méghozzá hosszútávon is kényelmesen.

Az Nvidia szerint az új szemüveg akkumulátora egyetlen töltéssel nagyjából ugyanannyi üzemidőt kínál mind elődje. Az új csomag szintén 149 dollárba kerül, maga a szemüveg pedig 99 dollárért cserébe vihető haza.

A fentebb említett 3D LightBoost technológia támogatásával ellátott asztali monitorokon és noteszgépeken megtaláljuk majd a 3D LightBoost matricát, így ezeknél a termékeknél biztosak lehetünk benne, hogy a korábbinál fényerődúsabb képet kapunk sztereoszkópikus 3D módban.

Az új eljárást sok új monitor támogatja majd. Ilyen lesz az Asus VG278H, amely 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel, 1920 x 1080 pixeles natív felbontással, dual-link DVI és HDMI 1.4-es videó bemenetekkel, valamint egy 3D Vision 2-es csomaggal várja majd a játékosokat. A 3D LightBoost technológiát egyéb megjelenítők is támogatják majd, mint például az Acer HN274HB, illetve a BenQ XL2420T és az XL2420TX. Az új technológia még a noteszgépek esetében is elérhető lesz, igaz, egyelőre csak a Toshiba Qosmio X770/X775, illetve a Satellite P770/P775 modelleknél.

A fenti laptokok elsőgenerációs 3D Vision szemüveggel érkeznek, de ez semmiféle gondot nem jelent. Az Nvidia szerint az elsőgenerációs szemüvegekkel egy driverfrissítést követően ugyanúgy használható lesz a 3D LightBoost technológia, mint az újdonságokkal, ehhez csak egy 3D LightBoost megjelenítőre van szükség. A 3D Vision 2 csomag természetesen régebbi sztereoszkópikus 3D-s támogatással ellátott megjelenítőkkel is használható, amelyeknél nem áll rendelkezésre a 3D LightBoost támogatás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward