FreeSync támogatást kapott a legújabb Lenovo monitor

Az Y27-es sorozatba egy új tag érkezett, amely ezúttal nem G-Sync, hanem FreeSync támogatással rendelkezik, így a "piros tábort" veszi célba.

FreeSync támogatást kapott a legújabb Lenovo monitor

A Lenovo egy új monitorral rukkolt elő, amely több szempontból is különleges. Egyrészt 27 hüvelykes képátlójú kijelzője hajlított, a hajlítás íve pedig 1800 milliméter sugarú körre illik. Másrészt olyan monitorról van szó, ami FreeSync támogatással rendelkezik, ráadásul felszereltségére sem igazán lehet panasz, így csak az ára lehet kérdés – erre később visszatérünk.

A játékosok számára készített monitor modern dizájnnal érkezik, hátoldalán pedig piros betét hirdeti, hogy AMD-s színekben játszik. Az Y27f modell egy 27 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozó panelt rejt, ami 4 ezredmásodperces válaszidővel rendelkezik. Az új monitor a VA panelekre jellemzően magas, 3000:1 értékű kontrasztaránnyal dolgozik, ledes háttérvilágítása pedig 300 cd/m2-es maximális fényerősséget nyújt. A betekintési szögek természetesen 178 fokosak, de ez VA panel esetén aligha meglepő.

A FreeSync támogatás az AMD weboldala alapján a 48 Hz és 144 Hz közötti képfrissítési tartományon belül működik, méghozzá LFC támogatással karöltve, a videó bemenetek között pedig egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik. A kijelzőt egy remekül testre szabható állványra szerelték, ami a gyártói weboldal alapján a kijelző -5 és +30 fok közötti döntésére, illetve +30/-30 fok közötti elforgatására ad lehetőséget, sőt, a fotók alapján a kijelző magassága is állítható, pivot/portré mód azonban nincs. Az újdonság extraként még kétportos USB 3.0-s hubbal, kihajtható fejhallgató tartóval és fejhallgató kimenettel is rendelkezik.

A Lenovo hajlított kijelző Y27f kijelzője 399 dolláros listaáron kerül az üzletek polcaira. Érdekességképpen megemlítjük, hogy a termékből korábban már egy G-Sync támogatással ellátott, a zöld dizájnelemektől eltekintve ugyanígy kinéző példány is készült, amely az Y27g típusjelzést kapta. Az a modell 650 dollárért vihető haza.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward