FreeSync támogatással jön a legújabb Acer monitor

A méltán népszerű XB270HU alapjaira épül az XF270HU, de már nem G-Sync, hanem FreeSync támogatást kínál, méghozzá egészen 144 Hz-ig.

FreeSync támogatással jön a legújabb Acer monitor

Az Acer XB270HU típusjelzéssel ellátott megjelenítője az egyik legnépszerűbb modell a G-Sync támogatással felvértezett monitorok szegmensében – és ez aligha véletlen. Sajnos a szóban forgó monitor dinamikusan váltakozó képfrissítési rátájából csak a GeForce tulajdonosok profitálhatnak, a Radeon videokártyával rendelkezők ebből a buliból kimaradtak, legalábbis eddig. Az Acer ugyanis az XB270HU alapjaira építkezve készített egy új monitort, az XF270HU modellt, ami G-Sync helyett FreeSync támogatással bír.

Az XF270HU egy 27 hüvelykes képátlójú, IPS technológiát alkalmazó panellel dolgozik, amelynek natív felbontása 2560 x 1440 pixel. Az IPS panel jóvoltából remek színreprodukcióra és széles betekintési szögekre számíthatunk, képfrissítési ráta tekintetében pedig egészen 144 Hz-ig merészkedhet az újdonság. A panel GtG válaszideje 4 ezredmásodperc.

Az új monitor elég sok videó bemenetet kapott, hisz a DisplayPort 1.2-es mellett egy HDMI 2.0-s, egy HDMI MHL és egy DVI csatlakozó is lapul rajta. Extraként négyportos USB 3.0-s hubot, valamint két darab 2 wattos beépített hangszórót is rejt a ház. A kijelző egy minőségi állványon foglal helyet, ami -5/+35 fokos dönthetőséget +/-90 fokos elforgathatóságot és 127 milliméteres tartományon belüli magasságállítást kínál, sőt, még portré/pivot módba is forgathatjuk vele a panelt.

Az Acer X270HU néhol már kapható kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 600 dollár magasságában helyezkedik el, ami érezhetően kedvezőbb, mint az XB270HU modell 709 dolláros ára

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward