Fractal Design Node 804: egy tágas, nagyon szellős PC ház

A meglehetősen széles újdonság kétkamrás felépítést kínál, így az adattárolók és a tápegység külön légtérben kapnak helyet. A házban 10 ventilátor fér el, de emellett akár 10 darab 3,5 hüvelykes és 2 darab 2,5 hüvelykes adattároló elhelyezésére is van lehetőség.

Fractal Design Node 804: egy tágas, nagyon szellős PC ház

A Fractal Design szakemberei egy meglehetősen érdekes, úgynevezett kétkamrás felépítésű számítógépházat építetek, amely viszonylag kompakt méretben érkezik, belsejében azonban mégis rengeteg hely várja a különböző komponenseket.

A Node 804-es modell 370 milliméter széles, 307 milliméter magas és 412 milliméter mély. A letisztult, egyszerű dizájnnal rendelkező termék előlapja szálcsiszolt alumíniumborítást kapott, bal oldallapján pedig nagyméretű plexi oldalablakot alakítottak ki, így bármikor megcsodálható a rendszer működés közben – feltéve, hogy nem rejtettük a PC házat az asztal alá. A Node 804 belsejében két külön "légteret" alakítottak ki a tervezők, így a tápegység és az adattárolók az alaplaptól, a videokártyától, illetve a processzortól elkülönített légtérben kaptak helyet. Hasonló megoldást már a Lian Li háza táján is láthattunk a PC-D600 személyében, igaz, az a modell mérete okán teljesen más kategóriában versenyez.

A microATX és Mini-ITX formátumú alaplapokat fogató Node 804 alaplaptálcáján jelen van a szokásos szerelőablak, de a kábelmenedzsmentet segítő kivágásokról sem kell lemondani, amelyek a speciális kialakítás miatt ezúttal nagyobbak a szokásosnál. Az egyedi meghajtó-rögzítő rendszert alkalmazó Node 804 belsejében a leírás szeritn nyolc darab 3,5 hüvelykes és 4 darab 2,5 hüvelykes meghajtó fér el, de akár 10 darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes adattároló beszerelésére is van mód, ha szükséges. A rendszer vékony optikai meghajtó beszerelését is támogatja. A Node 804 belsejében maximum 320 milliméter hosszú videokártya fér el, processzorhűtőből pedig maximum 160 milliméter magas példányt érdemes kiszemelni. Mivel PCI bővítőhelyből öt áll rendelkezésre, így akár kétkártyás multi-GPU rendszer építéséhez is bevethető az újdonság.

A megfelelő szellőzésről alap esetben három darab Silent Series R2-es ventilátor gondoskodik, amelyek mindannyian 120 milliméteres átmérővel rendelkeznek, de igény esetén akár további 7 ventilátor elhelyezésére is van mód. A ház extraként fordulatszám-szabályzót is kapott. A friss levegőt szállító ventilátorok előtt minden esetben van szűrő annak érdekében, hogy a por nagy része a házon kívül maradjon. Az újdonság természetesen a folyadékhűtő rendszerekhez tartozó hőleadó radiátorok beszerelését is támogatja: egyidejűleg egy akár egy 240 milliméteres és egy 280 milliméteres példány elszállásolása is megoldható.

A Fractal Design Node 804 várhatóan május folyamán kerül az üzletek polcaira, ára pedig 99,99 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward