Fractal Design Haswell-kompatibilis tápegységek listája

Ez a gyártó is csatlakozott a többiekhez, és a hivatalos listájuk mellett azt is megtudhatjuk, hogyan tesztelték a kompatibilitást.

Fractal Design Haswell-kompatibilis tápegységek listája

A negyedik generációs Intel Core processzorok, azaz a “Haswell” életre keltésével az Intel egy új technológiát mutat be a fogyasztás további csökkentésére, ami a CPU "alvó" állapotában lép működésbe. Az új "legmélyebb" alvó állapot, melyet C7 state néven azonosíthatunk, úgy ér el jelentős fogyasztáscsökkenést, hogy a CPU áramfelvételét ebben az állapotban 0,05 amperra csökkenti, ami mindössze 0,6 wattos fogyasztást eredményez.

Nyilván ebben az esetben a feszültség is nagyon alacsony, ez a kevésbé jó felépítéssel rendelkező tápegységeket, valamint a régebbi modelleket "összezavarhatja", ami leállást, újraindulást, instabilitást eredményezhet. Éppen ezért kezdték el a gyártók közzétenni azokat a listákat, amelyekben azok a termékeik szerepelnek, amelyek biztosan képeseket együttműködni az új platformmal és az új C7 state-tel.

Ezt most a Fractal Design is közzétette:

Newton R3 és Tesla R2 tesztelés:

A Newton R3 és Tesla R2 DC-DC metódust használ a 3,3 V és 5V ágakon. Minden táp, ami DC-DC metódust használ, képes működni a 3,3V/5V ágakon anélkül, hogy a 12 V-os ágon terhelés lenne, így a Tesla R2 és Newton R3 problémamentesen használható az Intel Haswell platformmal.

Integra R2 tesztelés:

Mivel az Intel egyelőre nem tett közzé semmilyen hivatalos tesztelési eljárást vagy formális definíciót a Haswell kompatibilitásra, a Fractal Design egy átfogó tesztet készített az Integra R2 PSU-kkal. Az Integra R2 csoportos szabályozási módszert használ a 3,3 V és 5 V-os ágakhoz, ami azt jelenti, hogy a kimeneti feszültségekre hatással van az, hogy éppen milyen terhelés tapasztalható az adott PSU 12 V-os ágán.

A jelenlegi generációs csoportos szabályozási módszerű tápegységek sokkal stabilabb működésre képesek, mint a négy-öt évvel ezelőtti ilyen felépítést alkalmazó modellek, így az Integra R2 egységek képesek biztosítani az ATX szabványban lefektetett feszültségértékeket a 3,3 és 5 V-os ágakon bármilyen állapotban, ennek értelmében akkor is, ha a rendszer C7 állapotba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward