Fotón a GK106-os GPU, GeForce GTX 660 gyorsteszt

Újabb pletykákkal és két rövid teszttel lettünk gazdagabbak.

Fotón a GK106-os GPU, GeForce GTX 660 gyorsteszt

A GeForce GTX 660 tulajdonságaival kapcsolatban korábban már érkezett néhány pletyka, most azonban magáról a GK106-os GPU-ról is készültek fotók. Ahogy az a lenti képen is látszik, a GK106-os grafikus processzor, amely a GF116 helyét veszi át, nagyjából akkora lesz, mint elődje, a GK104-nél azonban természetesen kisebb lesz.

Az új chip ugyan méretét tekintve akkora lesz, mint egy GF116-os GPU, ám a fejlettebb, 28 nm-es csíkszélességnek köszönhetően több tranzisztort tartalmaz, mint elődje. A GPU ezzel együtt jó energiahatékonyság mellett is üzemel, ugyanis a vele felszerelt videokártyának elegendő egyetlen hattűs PCI Express tápcsatlakozó is.

A GeForce GTX 660 tehát nem túl meglepő módon GK106-os grafikus processzor köré épül, amely

960 CUDA maggal és 24 ROP egységgel gazdálkodik. A GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 192-bites adatsín teremt kapcsolatot, ami ezúttal is aszimmetrikus memória elrendezést eredményez, csak úgy, mint a GeForce GTX 660 Ti modellnél. A GPU a hírek szerint 980 MHz-es alap- és 1033 MHz-es Boost órajelen ketyeg, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 6 GHz-es effektív órajel áll rendelkezésre. Referencia órajeleken és referencia feszültségen üzemeltetve a GeForce GTX 660 TDP-je mindössze 140W, ami megmagyarázza, miért van a videokártyán alap esetben csak egy darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó.

Az új videokártyát persze már két apróbb tesztnek is alávetették, mindkettő a 3DMark 11-es kiadásával készült. Hab a tortán, hogy még egy GPU-Z kép is rendelkezésre áll, igaz, itt néhány mezőt kitakart a képet készítő forrás. Aki kíváncsi a 3DMark 11 Extreme és Performance preset alatt született eredményekre, az alábbi két képen megtekintheti őket.

A GeForce GTX 660 hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward