Fotón a GeForce GTX 1070 nyomtatott áramköri lapja

A GeForce GTX 1070 napokon belül elérhetővé válik, de azt már most megnézhetjük, hogyan fest a referencia modell nyomtatott áramköri lapja.

Fotón a GeForce GTX 1070 nyomtatott áramköri lapja

A GeForce GTX 1080-as videokártyák pénteken váltak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, az Nvidia partnerei pedig meglehetősen komoly kínálattal készültek a jeles eseményre, ahogy arról korábbi hírünkben már beszámoltunk. Rövidesen, azaz június 10-én a GeForce GTX 1070-es videokártyák is elérhetővé válnak, azaz már nem kell sokat várni a megjelenésükre.

GTX 1070

Egy friss fotó alapján már az is tudható, hogy néz ki a GeForce GX 1070-es modell referencia kiadása. A GeForce GTX 1080-hoz képest a GeForce GTX 1070 a fotó alapján két fontos különbséggel érkezik: az egyik, hogy szerényebb VRM áramkört használ, ami egy tápfázissal kevesebbet állíthat csatasorba; a másik pedig az, hogy a 256-bites memória-adatsínre GDDR5X helyett „csak” GDDR5-ös memóriachipek kapcsolódnak. Utóbbiak persze nagy memória-sávszélességhez segítik hozzá a GPU-t, ugyanis 8 GHz-es effektív órajelen üzemelnek majd, ami a GDDR5-ös szabvány felső határának tekinthető. A nyomtatott áramköri lap 8 Gb-es memórialapkákat rejt.

GTX 1080

GPU fronton arra számíthatunk, hogy a Pascal architektúra köré épülő GP104-es grafikus processzor 1920 CUDA maggal rendelkezik majd, maga a GPU pedig 1506 MHz-es alap- és 1683 MHz-es GPU Boost 3.0-s átlag-órajelen ketyeg. TDP terén 150 wattos értékre kell felkészülni, legalábbis a Founders Edition modellek esetében. Utóbbiak 449 dollárba kerülnek majd és csak referencia kiépítésben lesznek elérhetőek, míg a többi modell alapára 379 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward