Fotókon egy GeForce GTX 970-es videokártya

Fény derült arra is, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a termék, sőt, még egy 3DMark teszt is készült.

Fotókon egy GeForce GTX 970-es videokártya

Érkezett néhány érdekes fotó, valamint néhány ugyancsak érdekes információ egy GeForce GTX 970-es sorozatú videokártyával kapcsolatban, amely történetesen a Galaxy műhelyében készült.

Az új videokártya a jelek szerint a felsőkategóriás piacot veszi célba, legalábbis felépítése erre utal. A GPU és a memóriachipek hűtéséről egy meglehetősen vaskos videokártya hűtő gondoskodik, amely két darab ventilátorral rendelkezik, a hátlapon pedig hűtőlapot is elhelyeztek, ami segít a minél jobb hőelosztásban. A kék nyomtatott áramköri lap a GM204-es GPU mellett 4 GB-nyi rendszermemóriának is helyet ad, a tápellátásról pedig egy minőségi komponensekből felépülő VRM áramkör gondoskodik. Az új videokártya a PCI Express 3.0 x16-os slot mellett egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot.

A feltevések szerint a GeForce GTX 970-es modellek esetében a partnerek szabad kezet kapnak majd, azaz nem kerülnek forgalomba referencia kártyák, csak egyedi hűtéssel és/vagy egyedi órajelekkel büszkélkedő példányok. Az egyelőre nem világos, hogy hasonló lesz-e a helyzet a GeForce GTX 980 esetében is, vagy sem.

A GeForce GTX 970 nyomtatott áramköri lapja egyébként nagyon hasonlít a GeForce GTX 670, GTX 660 Ti és GTX 760-as megoldásokéira. Ez valószínűleg azért van, mert a GM204-es GPU lábkiosztás tekintetében ugyanazt a felépítést követi, amit a népszerű GK104 is. Az ehhez hasonló gyakorlat nem példanélküli: a Radeon HD 7850-es és HD 7870-es videokártyák Pitcairn GPU-ja például ugyanazt a lábkiosztást követte, mint a Radeon HD 6850-es és HD 6870-es modelleken található Barts GPU.

A szóban forgó GeForce GTX 970-es videokártya esetében arról is érkezett hír, milyen tulajdonságokkal rendelkezik a termék, hála a GPU-Z szoftvernek, ami a 0.7.9-es kiadás óta kínál előzetes támogatást a GM204-es GPU-hoz.

•GPU ID: 1C32

•CUDA magok száma: 1662

•Textúrázók száma: 138

•Renderelő egységek száma: 32

•Memória-adatsín: 256-bit

•Memória mennyiség: 4 GB GDDR5

•GPU magórajel: 1051 MHz

•GPU Boost 2.0 órajel: 1178 MHz

•Effektív memória-órajel: 7012 MHz

•Memória-sávszélesség: 232 GB/s

A fenti videokártyát természetesen egy gyors tesztnek is alávetették, amelynek keretén belül a 3DMark 11 Extreme Presetjét állították be.

A végeredmény X3963 pont lett egy kétmagos Core i3-4130-as processzor alkalmazása mellett. A pontszám alapján a teljesítmény valahol a GeForce GTX 780 és a GeForce GTX 780 Ti között helyezkedhet el. Már amennyiben a fentiek igazak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward