Fotókon a Sapphire Radeon RX 480-as videokártyái

Érkezik egy Nitro sorozatú modell, de a Sapphire a referencia felépítéssel és referencia hűtéssel ellátott kiadást is átalakítja egy picit.

Fotókon a Sapphire Radeon RX 480-as videokártyái

Az AMD Radeon RX 480-as videokártyája néhány hete mutatkozott be, tényleges rajtjára azonban majd csak június 29-én kerül sor, így a legfontosabb részletekre is akkor derülhet fény. Az új videokártya mindenképpen ígéretesnek tűnik, legalábbis papíron, de hogy mi a helyzet a valóságban, arról majd csak az első független tesztek fogják lerántani a leplet.

A rajtra tehát még több, mint két hetet kell várni, néhány érdekes fotót azonban már most is mutathatunk, amelyeken a Sapphire Radeon RX 480-asai láthatóak. A jelenlegi felhozatalban a Radeon RX 480 Nitro képviseli a csúcsot, amely referencia nyomtatott áramköri lap köré épül, egyedi hűtéssel rendelkezik és némi tuningot is bevet a siker érdekében. Az új videokártya hűtését alumínium lamellákból, hőcsövekből és két darab 100 milliméteres átmérőjű ventilátorból álló egyedi megoldás végzi, amelynek fedlapja fémből készült. Sajnos az új Sapphire videokártya pontos paraméterei egyelőre nem szivárogtak ki.

A fenti mellett érkezik egy másik érdekes RX 480-as Sapphire videokártya is, amely alapjait tekintve sokkal közelebb lesz az AMD referencia modelljéhez, mint a Nitro sorozatú termék. Ez a videokártya referencia nyomtatott áramköri lapot kap, hűtésének alapját pedig egy referencia megoldás adja, ami néhány apró változtatással érkezik. Ilyen változtatás, hogy az oldalt elhelyezkedő Radeon logót Sapphire logóra cserélik, ami piros helyett fehér fénnyel világít majd. További fontos változás, hogy a Sapphire újdonsága hátlapi hűtőlemezt is kap, ami segít a hűtés hatásfokának javításában – a referencia modelleken ilyesmi az aktuális információk alapján nem lesz.

Balra a referencia modell, jobbra a Sapphire saját megoldása látható

A Radeon RX 480 várhatóan június 29-én kerül az üzletek polcaira. A termék ára 199 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward