Fotókon a hamarosan érkező GeForce GTX 980 Ti

Túl sok meglepetés azért nincs a képeken.

Fotókon a hamarosan érkező GeForce GTX 980 Ti

A videokártya piacon hamarosan nagyon felpöröghetnek az események, ugyanis több új, kifejezetten érdekes termék érkezésére lehet számítani az elkövetkező hetek folyamán. Az egyik különlegesség az Nvidia GeForce GTX 980 Ti lesz, amelynek várható paramétereiről éppen mostanában számoltunk be.

Ma már képet is társíthatunk a névhez, hisz érkezett néhány fotó, amelyeken megcsodálható a GeForce GTX 980 és a GeForce GTX Titan X közé érkező jövevény (aminek így már a neve is biztosra vehető, ha a fotók hitelesek). Ahogy azt sejteni lehetett, a dizájn nem valami izgalmas: a vállalat a jelek szerint – talán minimális módosításokkal, de – valóban felhasználta a GeForce GTX Titan X nyomtatott áramköri lapját, plusz az újdonság hűtése is ismerős lehet korábbról, már jó ideje ezt használja az Nvidia a csúcskategóriában.

Hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik majd az új videokártya? Ha hihetünk az eddig kiszivárgott információknak, akkor fedélzetén egy GM200-310 típusú, 28 nm-es csíkszélességgel készülő Maxwell GPU foglal helyet, ami a GM200-400-as típushoz képest kettővel kevesebb aktív SM tömböt vonultat fel. Emiatt a GeForce GTX 980 Ti 3072 helyett csak 2816 CUDA maggal rendelkezik, a fedélzeti memóriához azonban továbbra is 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. VRAM-ból a GeForce GTX Titan X fedélzeti memória-mennyiségének felére, azaz 6 GB-ra számíthatunk – ezt természetesen GDDR5-ös chipek alkotják.

A június elején érkező GeForce GTX 980 Ti esetében az AIC partnerek saját tervezésű példányokat is piacra dobhatnak, így egészen biztosan találkozhatunk majd ASUS Strix, EVGA Classified, Gigabyte G1 és MSI Lighting sorozatú bestiákkal, hogy az Inno3D és a Colorful olykor-olykor igen elvetemült dizájnjairól már ne is beszéljünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward