Fotók a Sapphire Radeon RX 470 Platinum Edition modelljéről

Az új videokártya alapjaiban véve a referencia modellre támaszkodik, ám külsejét egy picit feltuningolta a gyártó, hogy vonzóbb legyen a vásárlók számára.

Fotók a Sapphire Radeon RX 470 Platinum Edition modelljéről

A Sapphire a jelek szerint a korábban bemutatott Radeon RX 480-as videokártyák mellett Radeon RX 470-es modellek piacra dobására is készül. Az egyik érkező újdonság a Radeon RX 470 Platinum Edition jelölést viseli, dizájn tekintetében pedig csak kisebb mértékben tér majd el a referencia RX 470-esektől.

Az új videokártya ezüstszínű műanyag hűtőborítással rendelkezik, ventilátorának forgórészére pedig fémhatású matricát ragasztottak. Az egyedi kinézet utolsó eleme egy hátlapi hűtőborda, ami segít a hatékonyabb hőelosztásban. A hűtés alatt referencia nyomtatott áramköri lap található, ami kettővel kevesebb tápfázissal dolgozik, mint a Radeon RX 480-as videokártyáké (6+1 vs. 4+1), fedélzeti memóriából pedig mindössze 4 GB-nyi jár, ami 7 GHz-es effektív órajelen ketyeg.

A Radeon RX 470 fedélzetén található Polaris alapú GPU 2048 stream egységet, 128 textúrázót és 32 renderelőt tartalmaz, a GDDR5-ös memóriachipekhez pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. A tápellátást egyetlen hattűs PCI Express tápkábelen keresztül biztosíthatjuk, a TDP pedig 150 watt lehet az aktuális információk szerint – igaz, korábban már 100, illetve 110 wattról is szó esett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward