Forgalomban a Google vezetéknélküli töltője és fotókon a Samsungé

Az idei év úgy fest, hogy a vezetékmentes töltés evolúciójában komoly előrelépést hoz.

Forgalomban a Google vezetéknélküli töltője és fotókon a Samsungé

A Nexus 4 egyike a világon elsőként forgalomba került vezeték nélküli töltési lehetőséget kínáló okostelefonjainak. (A Lumia 920-szal közel egyszerre kerültek forgalomba, ami a másik ilyen készülék.) A bemutatáskor beígért töltőre azonban mostanáig kellett várnunk.

Az eszköz meglehetősen extravagáns külsőt öltött magára, leginkább egy félbevágott Nexus Q médialejátszóra hajaz. A telefonunk biztonságáról a középső kör felület gondoskodik, ami magas tapadási képességgel rendelkező gumiból lett kialakítva. Ennek hála a mobilunk töltés közben ideális szögbe van döntve a használathoz, de mégsem fog lecsúszni idő előtt.

Sajnos arról egyelőre nem tudunk beszámolni, hogy a Qi szabványnak is megfelelő töltő pontosan mennyi idő alatt tölti fel a Nexus 4-et. A gyári adatok szerint 5 Voltos feszültség mellett 1 Amper leadására képes, viszont elvileg némi veszteséggel is számolni kell. A 2100 mAh-s kapacitású teleppel felvértezett Nexusnak tehát nem kevés időt kell a gömbön tölteni.

A Play Store rendszeréből megrendelhető töltőt 60 dollárért cserébe vehetjük birtokba. Érdekességként még megjegyeznénk, hogy a képen látható töltésjelző nem gyárilag ugrik fel, és nem is egy közelgő frissítés fogja hozni; ez egy 2 dolláros, harmadik féltől származó alkalmazás.

A címben már említett másik termékről egyelőre semmilyen információnk nincs azon túl, ami a képeken is látszik. A Samsung Qi szabvány alapján kialakított elektromágneses indukción alapuló töltője egyelőre csak az FCC-től származó fotókon látható.

A fehér színű készülék egészen letisztult és egyszerű formavilággal rendelkezik. A vízszintesen lefektethető töltő egészen nagy, homorú felülettel rendelkezik, ami azt sejteti, hogy talán a következő Note is éppen bele illeszkedik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward